De pizza's van Vincenzo (38) zijn van wereldklasse: ‘Ik haat de term gourmet-pizza’
VideoDol op échte pizza? Dan moet je bij Vincenzo Onnembo zijn. Hij maakt de lekkerste van ons land. Zijn restaurant nNea behoort tot de wereldtop.
Delen per e-mail
Noem Vincenzo Onnembo (38) niet ‘pizzabakker’ want daarmee zou je hem tekort doen. Pizzachéf is de juiste benaming. De Napolitaan neemt zijn vak namelijk net zo serieus als elke andere chef-kok. Werkt 12 tot 14 uur per dag, gebruikt alleen maar de allerbeste ingrediënten en streeft naar perfectie. ,,Als ik op de fiets naar ons restaurant rijd, dan zie ik dat er bijna geen enkele collega aan het werk is. De meesten beginnen pas om twee uur, terwijl wij er om elf uur al zijn.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Met een sterrenmaaltijd door de stad wandelen? Dat kan sinds kort in Rotterdam
Wandelingen langs restaurants voor een afhaalhapje blijken populair in coronatijd en deze ‘veilige hobby’ krijgt nu een chique variant. In Rotterdam kunnen wandelaars sinds vorig weekend langs sterrenzaken hobbelen voor een coquille of ravioli van linzen. De tochten blijken populair. ,,Voor komend weekend zijn veel tijdsloten al volgeboekt.” -
PREMIUMKoken & eten
Hebben we straks alleen nog keuze uit blauw (AH) of geel (Jumbo)?
Met de verkoop van tachtig Deen-winkels aan AH, Vomar en Dekamarkt verdwijnt er weer een supermarktformule. In 2000 telde ons land nog 46 verschillende formules, twintig jaar later zijn het er nog 26. Is er nog bestaansrecht voor de kleinere supermarktketen of beperkt de keuze zich steeds meer tot blauw (AH) of geel (Jumbo)? -
Koken & eten
TikTok-filmpje van oma die koekjes bakt met ongeduldige kleinzoon schiet naar recordhoogte
Een video van een oma die koekjes probeert te bakken met haar kleinzoon is miljoenen keren bekeken op social media. Het ventje kan niet wachten tot het bakken klaar is en saboteert keer op keer de gezamenlijke baksessie. -
Wat Eten We Vandaag: Pink Moon Milk
Kun jij wel wat ontspanning gebruiken? Maak dan je eigen Pink Moon Milk. De Pink Moon Milk is perfect om te drinken voordat je naar bed gaat, zodat je heerlijk slaapt. -
Koken & eten
Eva Jinek verklapt aan Miljuschka wat zij het liefst eet: ‘Na de uitzending wil ik een halve kilo kaas’
Miljuschka weet wat lekker eten is en ze deelt haar tips en trucs graag met haar fans. Dit weekend vertelt ze over haar favoriete adresjes in Amsterdam en bespreekt ze met Eva Jinek haar culinaire voorkeuren in haar eigen podcast.
-
Met één bericht op LinkedIn verkopen Merijn en Daan 100.000 bitterballen
Met hun bedrijf Risottini zijn Merijn Kok en Daan Klein campagne begonnen om van hun bitterballen af te komen. Vanwege de langdurige sluiting van de horeca lagen er nog 100.000 risotto-bitterballen in de vriezer en om te voorkomen dat ze smaakverlies zouden lijden kon iedereen hun snackjes bestellen. -
PREMIUMKoken & eten
Eten onderweg: ‘Naast me at iemand kippenbouten uit een mandje, dat vond ik zo leuk’
Wat aten Napoleons soldaten? En waar is een picknick meer dan een paar kleffe boterhammen? Culinair historicus Charlotte Kleyn onderzocht voor haar boek het eten van reizigers, toen en nu. Ze gluurde ook in broodtrommels. ,,Wat we eten onderweg, zegt uiteindelijk iets over een eetcultuur.’’ -
Woede bij grootste kroegbaas van Nederland: 'Zo gaat de horeca in ons land kapot!'
De grootste en meest invloedrijke kroegbaas van Nederland vindt het een ‘onbegrijpelijk staaltje symboolpolitiek’ dat de horeca in de grote steden eerder de deuren moet sluiten als gevolg van een toename van het aantal coronabesmettingen. Horecatycoon Laurens Meyer voorziet een ramp voor diverse cafés en kroegen. ,,Het houdt maar niet op. De horeca in Nederland gaat op deze manier kapot.”