PREMIUM
Deze frittata van London Loy komt goed tot zijn recht bij een droge witte wijn
Koken & EtenMevrouw Hamersma doet niets liever dan koken en runt een kookboekwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn en houdt van schrijven. Deze week: garnalenfrittata.
Mevrouw Hamersma knikte instemmend. Een interview in de Volkskrant met London Loy, kok met Surinaamse roots, bracht haar terug naar de tijd dat zij voor de klas stond op een basisschool. In de jaren 70 schoolde zij kinderen met een taalachterstand bij en op vrijdagmiddag gaf zij ook kookles, het populairste keuzevak. ,,Dat zouden ze nog steeds moeten aanbieden’’, meende zij.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Chilaquiles met pulled chicken en chipotlepeper
Chilaquiles is van origine een Mexicaans ontbijtgerecht. In Nederland kennen we het vooral als lekkere borrelhap met royale toppings. In dit recept garneren wij de chilaquiles met pulled chicken en chipotle peper. Serveer de tortillachips niet te lang na het bakken, dan zijn ze nog lekker warm en knapperig. -
Koken & Eten
Borreltijd: deze vijf lekkere snacks bevatten weinig koolhydraten
Wie zegt dat het afzien is als je kiest voor een eetwijze waarin je koolhydraten beperkt? Niet Eatertainment, want die heeft vijf recepten waar iedereen van smult. -
Lissy en Pascal hebben niet één, maar twee banen: ‘Mensen verklaren me voor gek’
Voor het geld doen ze het niet. Dat kunnen ze makkelijk met één baan verdienen. Toch houden Pascal de Vos (37) en Lissy Cornelissen (23) er nóg een baan op na. Sommigen verklaren hen voor gek. Zelf zijn ze juist gelukkiger met twee banen. -
Koken & Eten
Pizzaoven kopen: 'Voor een etentje met vrienden is zo'n rvs-oventje helemaal prima'
Tijdens warme zomerdagen houden we er bijna allemaal van om lang buiten te blijven zitten. En als je dan ook nog pizza kunt eten, is het meteen extra gezellig. Op internet vind je veel verschillende pizzaovens voor buiten, maar welke moet je hebben? -
PREMIUMKoken & eten
Zo maak je - makkelijk - een visje waar je zelfs een Franse lekkerbek voor zou kunnen uitnodigen
Mevrouw Hamersma doet niets liever dan koken en runt een kookboekwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn en houdt van schrijven. Deze week: zeebaars.
-
Deze spullen moet je uit je geparkeerde auto halen tijdens de hitte
De zon schijnt deze zomer weer op volle kracht en daar moeten we in de auto rekening mee houden. Sommige spullen kan je maar beter uit je geparkeerde auto halen, want ze kunnen voor problemen zorgen. -
PREMIUMKoken & Eten
Deze heerlijke auberginestoof laat zich goed smaken met Franse witte wijnen
Mevrouw Hamersma doet niets liever dan koken en runt een kookboekwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn en houdt van schrijven. Deze week: Armeense stoof. -
Wat Eten We Vandaag: Fishburger
Er gaat weinig boven een zelfgemaakte fishburger. Deze burgertjes zijn in een handomdraai gemaakt, gril je op de bakplaat en kun je naar eigen wens samenstellen. Varieer met de groenten of vissoort als je wilt experimenteren.