Deze gezonde appeltaart van de Healthy Sisters is perfect voor de donkere dagen
Koken&EtenHealthy Sisters Najima en Rachida delen in elke video een lekker én gezond recept. In deze aflevering laten ze je zien hoe je een heerlijke healthy appeltaart maakt.
Delen per e-mail
Najima en Rachida zijn populaire foodbloggers. Op Instagram volgen meer dan 66.000 fans hun dagelijks leven én ze bekijken natuurlijk de gerechten die het tweetal maakt. De avonden worden langer en de feestdagen komen er weer aan. Of je nu kerst viert of niet, een gezonde appeltaart zorgt volgens de Healthy Sisters voor een mooie balans.
In de video over hun healthy appeltaart begint Najima met het mixen van honing, appel, kaneel en rozijnen. ,,Ik moet jullie bekennen dat ik eigenlijk geen rozijnen lust”, zegt ze met een lach terwijl ze de rozijnen bij de appel voegt.
Terwijl Najima de taart maakt, wijst Rachida op de dadels die door het beslag gaan: ,,Dadels zijn een goede vervanger voor suiker natuurlijk, en het maakt het deeg van de taart lekker zoet.” Na ongeveer dertig minuten is de taart klaar. ,,Maar houd hem tussentijds in de gaten”, adviseert Rachida.
Recept healthy appeltaart
Ingrediënten
- 3 appels
- Handje rozijnen
- 3 tl kaneel
- 2 el honing
- 300 gr volkoren speltmeel
- 1 el bakpoeder
- 2 eieren
- 3 dadels
- 250 ml amandelmelk
- 2 el kokosolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de appels in blokjes en voeg twee derde van de honing, kaneel en rozijnen toe. Vervolgens meng je het door elkaar. Dit zet je even apart.
- Daarna meng je het speltmeel en het bakpoeder in een kom en voeg je de vloeibare kokosolie, een derde van de honing, amandelmelk, eieren en dadels (in klein gesneden stukjes) toe. Dit meng je tot een fijn beslag. Vervolgens doe je de reeds gemengde appelstukjes erbij.
- Giet het geheel in een bakvorm en werk het af met schijfjes appel. Zet de bakvorm in de oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuten.
Serveertip: Serveer het met geroosterde noten naar keuze.
Bon Appétit, eet smakelijk oftewel besaha!
Meer video’s bekijken over Koken&Eten? Je vindt ze hieronder:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Erwten, kappertjes en knapperende wijn
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. Corona stak een stokje voor een etentje met een Vlaamse striptekenaar. Dan maar thuis aan de pasta en ‘Kama’ een fotootje appen. -
Video
Zo maak je de heerlijke dorade in de oven van de Healthy Sisters
Healthy Sisters Najima en Rachida delen in elke video een lekker én gezond recept. In deze aflevering laten ze je zien hoe je een heerlijk gemarineerde dorade uit de oven klaarmaakt. -
Video
Deze heerlijke Surinaamse taart mag op geen enkel feestje ontbreken
Tv-koks Job en Perry schitteren vanaf vandaag in een nieuwe videoserie op deze site. De koks spreken voor SuriFood met Surinaamse koks over hun allerlekkerste gerechten. Vandaag: bojo. -
Speel de quiz en maak kans op kookboeken van Pascale Naessens
De populaire Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagde lezers van deze site begin dit jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. Duizenden lezers deden mee. Voor de fans doen we nog eenmaal een winactie. -
Koken & eten
Deze kruidenmixen maken zout in je gerechten overbodig
Koks in opleiding krijgen tegenwoordig steeds vaker aangeleerd hoe ze gerechten kunnen bereiden zónder zout. Dat kan best, weten ervaren koks. Hoe dan? Door slim gebruik te maken van andere smaakmakers natuurlijk. En: goedkoper dan een potje van de supermarkt.
-
PREMIUM
Topman over vleesvervangers: 'Het verschil met vlees is veel kleiner geworden’
Over 30 jaar staan er alleen nog knuffelkoeien in de wei tussen de wilde bloemen. Voor vlees hebben we het dier niet meer nodig. Vivera, marktleider bij de vleesvervangers, denkt echt dat het kan. -
Koken & eten
Het regenboogdieet: hoe meer kleur op je bord, hoe beter?
We geloven het niet zomaar: de zin en onzin van ons eten en drinken. Deze week: het regenboogdieet. -
Wakker Dier krijgt ‘kippenvel’ van besluit AH over scharrelkip
Wakker Dier reageert lyrisch op het besluit van Albert Heijn om over twee jaar uitsluitend nog scharrelkip met een Beter Leven-keurmerk te verkopen. “Fantastisch nieuws” noemt de dierenrechtenorganisatie het. “Daar kregen wij wel even kippenvel van”, luidt het in een reactie op Facebook.