Deze taarten zijn alleen
om naar te kijken
Haar fantastisch gedecoreerde taarten zijn een hit op Instagram. Maar ze namaken of bestellen, dat zit er niet in. De Amerikaanse Lauren Ko heeft geen taartenwinkel: haar fans kunnen er alleen naar kijken.
Lauren Ko begon een jaar geleden met het creëren van fantastisch ogende taarten en met het plaatsen van foto's ervan op Instagram (@lokotchen). Met succes: ze heeft meer dan 200.000 volgers en recentelijk heeft ze haar baan eraan gegeven om op te treden en workshops te geven. Ze verkoopt haar creaties niet. Niet dat ze niet eetbaar zijn, maar Ko maakt nu eenmaal geen grote hoeveelheden. Ze maakte ze om ze te kunnen fotograferen. En daarna: dan gaan ze naar de buren, naar vrienden of naar familie. Want Ko is geen zoetekauw.
Of ze lekker zijn, is overigens van ondergeschikt belang. Het gaat om het beeld. De aantrekkingskracht van de taarten zit in de prachtige geometrische patronen, de kleuren en de structuren. Voor haar ontwerpen laat Ko zich graag inspireren door alledaagse voorwerpen en patronen die ze tegenkomt.
Daarnaast plaatst de Amerikaanse geinige teksten bij haar foto's. Haar eerste instafoto was een perzik: Life's a peach and then you pie. En bij een taart met blauwe bessen: Too bluetylicious for ya babe. Of een waarschuwing in de vorm van een grapje: Not for the faint of tart.
Elke taart kost tussen de 2 en 6 uur om te maken. Dat is een van de redenen waarom ze niet te koop zijn. Ko wil geen paar honderd dollar moeten vragen voor taarten omdat het zoveel tijd kost om ze te maken. Hoe ze dat doet, legt ze uit in workshops die ze geeft, nu ze haar baan heeft opgezegd. ,,Ik denk dat er een zweem van mysterie om mijn ontwerpen hangt'', zegt Ko in The Seattle Times. ,,Mensen denken: ik snap het niet, ik heb geen idee waar je bent begonnen of hoe je dat in elkaar zet. Ze zijn nogal verbaasd als ze zien hoe eenvoudig het is.''
Dat zij en haar vriend ze zelf niet opeten, is een van de grote aspecten van ironie in haar leven, zegt ze tegen The Seattle Times. ,,Meestal, als het een zoete variant is, denken wij: uit het huis ermee. Als ik op de een of andere manier beland was in het pizza maken, dan zouden we wel in de problemen zijn gekomen.''
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
VRAAG & ANTWOORD
‘Mag je autorijden met een koptelefoon op?’
‘Ik zie steeds meer mensen met een koptelefoon op achter het stuur van hun auto zitten’, schrijft lezer Hendrik de Groot in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Ik heb het idee dat deze mensen de geluiden van buitenaf missen en daardoor niet goed kunnen reageren bij noodsituaties. Is dit niet verboden?’ -
De zin en onzin van een digitaal notitieblok
Ze duiken steeds vaker op, digitale notitieblokken: tablets puur om aantekeningen op te maken. Waarom kan dit handiger zijn dan pen en papier? -
Wat Eten We Vandaag: No-bake cheesecake ontbijttaartjes met passievrucht
Deze ontbijttaartjes hebben een zachte dadelbodem en zijn gevuld met roomkaas en kwark. Door de vulling te combineren met kokosyoghurt zijn de taartjes zeer geschikt als voedzaam ontbijt. Ideaal om een dag van te voren klaar te maken, zodat er ’s ochtends een heerlijke verrassing op je te wachten staat. -
Waarom blauwe bessen populairder zijn dan bananen
De blauwe bes is in korte tijd enorm populair geworden. We stoppen hem in ons ontbijt, we bakken er pannenkoeken mee en ze belandden in taarten. Dit zijn de redenen waarom Nederlanders de blauwe bes omarmen. -
Redacteur ging in acht weken van bierbuik naar wasbord, zonder privétrainer
Hij wordt dit jaar voor de eerste keer vader. Dus nam de Brit Jon Lipsey (37) een belangrijk besluit. Als hoofdredacteur van het magazine Men’s Fitness zag hij elke dag perfecte lichamen passeren, terwijl hij zelf al jaren een klein bierbuikje met zich meezeulde. Omdat hij zijn overgewicht beu was, besloot hij er iets aan te doen. Op eigen kracht.
-
PREMIUM
De rentes gaan weer omhoog, wat betekent dat voor ons spaargeld?
De tijd van negatieve rentes lijkt voorbij. Wereldwijd moet weer betaald worden voor geleend geld. Wie profiteert daarvan en wie betaalt de rekening? Vier vragen over de stijgende rente. -
Wat Eten We Vandaag: Visburger met zoetzure komkommer en harissamayo
Zin in een burger, maar liever een avondje zonder vlees? Kies dan voor deze visburger van kabeljauw met zoetzure komkommer en harissamayo. De burger is makkelijk te maken en is een verantwoord alternatief. Wist je bijvoorbeeld dat kabeljauw barst van de vitamines en mineralen? Waaronder vitamine B, jodium en zink. -
Koken & Eten
Bert brouwt het lekkerste bier van Nederland: 'Er zijn nog dingen die beter kunnen'
Bierliefhebbers hebben deze week een goed biertje om te proeven: blond bier De Weldoener van brouwerij Maallust. Het bier van brouwer Bert Calkhoven kreeg gisteren de titel ‘Beste Bier van Nederland’ tijdens de Dutch Beer Challenge.