PREMIUM
Dit doen thuisbakkers vaak fout met hun oven
Koken & EtenOok dol op Heel Holland Bakt? En ben je na de laatste serie weer flink aan het bakken geslagen. Dan is een goede bakvorm al het halve werk. Maar wanneer kies je voor een siliconen of stalen bakvorm? En hoe zorg je ervoor dat ze niet roesten? Regula Ysewijn, jurylid bij de Vlaamse versie van het tv-programma, deelt haar bakgeheimen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Jumbo maakt slechte beurt met verkeerde info over melktekort: ‘Dit deugt niet’
Jumbo kampt al een paar dagen met lege melkschappen. Verschillende Jumbo-supermarkten hebben briefjes opgehangen waarin het probleem wordt uitgelegd, maar ze lijken hier allemaal hun eigen draai aan te geven. Dit zorgt voor verwarring en verontwaardiging bij verschillende partijen. ,,Wat mij betreft winnen ze de prijs voor onhandigheid van de maand.” -
keukenheks/video
Zo snijd je altijd plakjes komkommer die even dik zijn (met een vreemd hulpmiddel)
Als je komkommer (of fruit) snijdt, dan is het fraai als alle schijfjes dezelfde grootte hebben. Met deze handig truc - met een nogal vreemd hulpmiddel - lukt dat voortaan altijd. -
Energierekening
Ad: ‘Ik heb zelf ventilatoren onder de radiator geklikt voor optimale verwarming’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Ad Voermans (66) uit Rijen, bij Breda. -
Wat Eten We Vandaag: Gevulde puntpaprika’s met kastanjechampignons en bonen
Deze voedzame en goed vullende maaltijd is vegetarisch. Vaak worden paprika’s gevuld met gehakt, maar door de bonen, champignons en walnoten mis je het vlees in dit recept helemaal niet. -
Werk jij liever thuis omdat je daar productiever bent? ‘Gaat om meer dan je to-dolijst afstrepen’
Een goede verstandhouding met collega’s, leidinggevenden of klanten maakt je werkdag niet alleen plezieriger, maar zorgt er ook voor dat je meer gedaan krijgt. Mirjam Wiersma, auteur van twee boeken over zakelijk flirten, vertelt hoe je jezelf op de kaart zet en mooie relaties opbouwt met anderen. Deze keer: een intern netwerk.
-
PREMIUM
Silk Road in Tilburg heeft passie voor zinderende kruidenmengsels
TILBURG - De zijderoute is de benaming voor een eeuwenoud netwerk van handelsroutes tussen het oude China en het Romeinse rijk. Naast zijde werden er onder andere ook diamanten, vruchten, thee en specerijen vervoerd. Niet alleen werd er handel uitgewisseld maar ook kennis van verschillende culturen en culinaire verscheidenheid. Bij restaurant Silk Road aan de Heuvelring in Tilburg worden allerhande gerechten uit de zijderoute geserveerd. Score: 7,8. -
Chocolademerk wijst op ‘gevaar’ voor gezondheid bij eigen product
Tony’s Chocolonely, bekend van de populaire chocoladerepen, is voorstander van een suikertaks, zo maakte het bedrijf bekend. Daar ging wel een langdurige discussie aan vooraf, vertelt chocolade-topman Henk Jan Beltman. -
Zo zet je gezichtsherkenning en vingerafdrukscanner van je telefoon snel uit
Je smartphone ontgrendelen met je gezicht of vingerafdruk klinkt veilig, maar in geval van nood kan het juist een beveiligingsrisico zijn. Iemand kan onder dwang je gezicht scannen of onopgemerkt je vingerafdruk bemachtigen. Gelukkig kun je dit voorkomen.