Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Dit is waarom het steeds moeilijker is om aan oude kaas te komen

Goede kaas is zo populair dat er een tekort dreigt te ontstaan. De populariteit is mooi voor de kaashandelaren en marktkooplui en speciaalzaken profiteren van de gestegen vraag. Maar in de grote pakhuizen vallen gaten in de voorraad. Vooral bij de oude kaas. Eén troost: kaas wordt vanzelf oud. 

  1. Restaurant roept recessiekaart in het leven: ‘Menu met alleen écht betaalbaar eten’
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Restaurant roept recessie­kaart in het leven: ‘Menu met alleen écht betaalbaar eten’

    Nee, de eigenaren van restaurant Robuust in Nieuwegein en IJsselstein hebben het financieel niet makkelijk, met de hoge personeelskosten en stijgende gasprijzen. Maar dat de gasten in hun restaurant óók stukken minder te besteden hebben, wordt steeds vaker duidelijk. De ondernemers riepen een ‘recessiekaart’ in het leven. ,,Een menu met alleen maar écht betaalbaar eten.’’