Volledig scherm
Sofie en Jorrit van Lekker & Simpel © Ieke Kootstra

Dit pastagerecht staat in een kwartier op tafel

Kookboekenschrijvers Sofie Chanou en Jorrit van Daalen Buissant Des Amorie hebben samen een dochter van 1,5 jaar en runnen de site lekkerensimpel.com. Hun pasta pesto met kipgehakt staat binnen 15 minuten op tafel.

Hoe lang sta je op een doordeweekse avond in de keuken?

Sofie: ,,Maximaal 30 minuten. Ik maak dan bijvoorbeeld deze pasta pesto, of gewoon aard­appels, groenten en vlees of iets van soep of een maaltijdsalade.’’

Is jullie dochter Evi een makkelijke eter?

,,Evi lustte een tijdje alles, maar sinds een paar maanden wil ze ’s avonds aan tafel nauwelijks iets eten. We proberen haar altijd iets te laten proeven en vooral zelf haar eten te laten pakken. Inmiddels gaat het weer iets beter. Elke hap is mooi meegenomen. Courgette is een ideale groente voor kinderen die lastig eten; je kunt ’m gemakkelijk verwerken in de soep of een pastagerecht.’’

Voor de pasta pesto kunnen we ook vegagehakt gebruiken, toch?

,,Zeker! Wij eten niet vaak vegetarisch gehakt, ik houd bijvoorbeeld van linzen als vleesvervanger in tomatensaus. We eten wel regelmatig een dagje geen vlees. Ik maak graag burritobowls met vegetarische kipreepjes.’’

Ingrediënten (2 personen)
Tijd: 15 minuten
150 g pasta
3 el pesto (uit een potje of versgemaakt)
3 el kookroom
150 g kipgehakt
1 courgette
1 ui
1 teen knoflook
1 rode peper
snufje zout en peper

Bereiding
Snipper de ui en snijd de knoflook en rode peper fijn. Snijd de courgette in halve plakjes. Zet een pan met water op, breng aan de kook en kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak.

Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui met de knoflook en rode peper. Voeg na circa 3 minuten het kipgehakt toe en bak dit rul. Daarna kan de courgette erbij en bak je dit een paar minuten mee.

Als de courgette zacht is en een beetje bruin, voeg je de pesto, kookroom en een snufje zout en peper toe. Warm het geheel even op en meng dan de pasta door de saus. Verdeel de pasta met pesto en kipgehakt over twee borden.

Hier zie je hoe je groenten langer vers houdt: