Dit pastagerecht staat in een kwartier op tafel
Kookboekenschrijvers Sofie Chanou en Jorrit van Daalen Buissant Des Amorie hebben samen een dochter van 1,5 jaar en runnen de site lekkerensimpel.com. Hun pasta pesto met kipgehakt staat binnen 15 minuten op tafel.
Delen per e-mail
Hoe lang sta je op een doordeweekse avond in de keuken?
Sofie: ,,Maximaal 30 minuten. Ik maak dan bijvoorbeeld deze pasta pesto, of gewoon aardappels, groenten en vlees of iets van soep of een maaltijdsalade.’’
Is jullie dochter Evi een makkelijke eter?
,,Evi lustte een tijdje alles, maar sinds een paar maanden wil ze ’s avonds aan tafel nauwelijks iets eten. We proberen haar altijd iets te laten proeven en vooral zelf haar eten te laten pakken. Inmiddels gaat het weer iets beter. Elke hap is mooi meegenomen. Courgette is een ideale groente voor kinderen die lastig eten; je kunt ’m gemakkelijk verwerken in de soep of een pastagerecht.’’
Voor de pasta pesto kunnen we ook vegagehakt gebruiken, toch?
,,Zeker! Wij eten niet vaak vegetarisch gehakt, ik houd bijvoorbeeld van linzen als vleesvervanger in tomatensaus. We eten wel regelmatig een dagje geen vlees. Ik maak graag burritobowls met vegetarische kipreepjes.’’
Ingrediënten (2 personen)
Tijd: 15 minuten
150 g pasta
3 el pesto (uit een potje of versgemaakt)
3 el kookroom
150 g kipgehakt
1 courgette
1 ui
1 teen knoflook
1 rode peper
snufje zout en peper
Bereiding
Snipper de ui en snijd de knoflook en rode peper fijn. Snijd de courgette in halve plakjes. Zet een pan met water op, breng aan de kook en kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak.
Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui met de knoflook en rode peper. Voeg na circa 3 minuten het kipgehakt toe en bak dit rul. Daarna kan de courgette erbij en bak je dit een paar minuten mee.
Als de courgette zacht is en een beetje bruin, voeg je de pesto, kookroom en een snufje zout en peper toe. Warm het geheel even op en meng dan de pasta door de saus. Verdeel de pasta met pesto en kipgehakt over twee borden.
Hier zie je hoe je groenten langer vers houdt:
Verder in het nieuws
-
Koken & Eten Waarom een eetdagboek helpt als je wilt afvallen
Een eetdagboek kan een krachtig hulpmiddel zijn om je eetgewoontes te veranderen. Hoe werkt het? Werkt het überhaupt? Een expert en twee ervaringsdeskundigen vertellen. -
Koken & Eten ‘Iedereen met stuk land kan een voedselbos beginnen’
Met een voedselbos produceer je je eigen biologische planten, fruit en kruiden, die je thuis in de keuken kunt gebruiken. Madelon Oostwoud schreef een boek over het fenomeen. -
Wat Eten We Vandaag: Milkshake & chocolate chip cookies
Morgen begint de werkweek alweer, maar gelukkig kun je vandaag nog even genieten van het weekend. Dat gaat een stuk gemakkelijker met deze milkshake en chocolate chip cookies. -
Koken & Eten Verbluffend: Jennifer valt 55 kilo af binnen een jaar. ‘Deze vijf tips bleken voor mij te werken’
Jennifer Still is een schrijfster en editor uit New York, die geniet van eten, drinken, televisie kijken en al haar hele leven kampt met overgewicht. Zij viel toch 55 kilo af in minder dan een jaar tijd en vertelde onlangs aan Business Insider hoe ze dit gedaan heeft. -
Koken & eten Vis uit blik saai? Niet met deze recepten
Vis uit blik minderwaardig? Welnee, als je maar goeie blikken koopt, vindt Bart van Olphen. Zijn tweede boek met recepten met vis uit blik is net uit. Drie makkelijke gerechten.
-
Einde van een tijdperk: Ikea neemt het één euro-ontbijt op de schop
Liefhebbers van een Ikea-ontbijt mogen vanaf nu hun knip trekken. Althans, als ze geen lid zijn van de Ikea-familie. Wie geen pasje heeft, moet voortaan in de buidel tasten voor het geliefde één euro-ontbijt. Voor pashouders blijft de schade beperkt tot 20 cent meer. -
PREMIUM
Koken & Eten Ruby is ‘de vierde smaak’ naast puur, melk en wit
Het is hommeles in chocoladeland. Steen des aanstoots: een fruitige roze chocoladesoort van ongefermenteerde cacaobonen. -
Wat Eten We Vandaag: Gevulde pita’s met homemade vegaballetjes
Het is weekend en dus heb je de tijd om uit te pakken. Daarvoor zijn deze gevulde pita’s perfect geschikt voor: je maakt zelf de vegaballetjes en ook de knoflooksaus is zelfgemaakt. Dat wordt smullen!