PREMIUM
Dit zijn de geheimen van succes HHB: 'De jury brandt de kandidaten niet tot de grond toe af’
Koken & etenHeel Holland Bakt trekt ook dit seizoen weer miljoenen kijkers. Wat is toch het geheim van het gezellige bakprogramma? Experts over de cijfers en de aantrekkingskracht. ,,Ze verkeren in tijdnood en zetten dan toch iets prachtigs neer. Dat is onderdeel van het succes.’’
Delen per e-mail
Drie miljoen mensen smulden afgelopen zondag weer van Heel Holland Bakt, veruit het populairste bakprogramma van Nederland afgelopen zondag. Bakkend Nederland raakt kennelijk maar niet uitgekeken op de bakshow. ,,Het gaat vrij aardig”, zegt Sjoerd Pennekamp, directeur van de Stichting Kijkonderzoek met gevoel voor understatement. ,,Elke afleveringen zit tegen de drie miljoen per week aan.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Met je eigen auto de kartbaan op om eten af te halen? Hier kan het!
De Kartfabrique in Utrecht is al een tijd dicht vanwege de lockdown, maar maakt nu de weg vrij om op een bijzondere manier een maaltijd af te halen. -
70.000 Italiaanse restaurants gooien deuren vrijdag gewoon open, ook al mag het nog niet
Zo’n 70.000 restaurants in Italië gaan vrijdagavond ondanks de coronamaatregelen gewoon open. Onder het motto ‘IoApro1501’ (Ik open 15 januari) protesteren horecaondernemers tegen de gedwongen sluiting van hun bedrijf. „Het is een kwestie van overleven”, zeggen de initiatiefnemers. -
Waarom rijdend eten zo populair is: ‘Het wordt alleen maar groter’
Zaterdag? Uitverkocht. Zondag? Net zo. Weekend na weekend stappen honderden mensen in een auto, om langs restaurants te rijden in Twente, en daar - op de bestuurdersstoel of achterbank - een hapje te eten. Over het succes van het culinaire rondritje. ‘Als je me vorig jaar had gezegd dat mensen zo hun kerstdiner zouden eten, had ik je voor gek verklaard.’ -
Koken & eten
TikTokker Dylan vermaakt miljoenen kijkers met zijn smerige taarten: ‘Dit lijkt wel een mislukte grafroof’
Een Amerikaanse TikTokker scoort op het platform miljoenen views per video als hij recepten maakt uit oude kookboeken. Het lijkt erop of hij recepten kiest waarvan hij vooraf al rilt, zoals ‘watertaart’ uit 1929. ,,Is dit een recept voor een vis?” -
Supermarktketen Deen verkocht aan AH, Vomar en DekaMarkt
Supermarktketen Deen wordt overgenomen door branchegenoten Albert Heijn, Vomar Voordeelmarkt en DekaMarkt.
-
Wil jij alles weten over koffie? Bregje en Joost maken een podcast over ‘het zwarte goud’
Bregje Deben (46) en haar partner Joost Leopold (50) uit Utrecht hebben een koffieschool aan de Kanaalweg. Deze week zijn ze een podcast gestart over koffie. „Er is veel belangstellling voor koffie.” -
60(!) kilo frikandellen, shoarmavlees, hamburgers en kroketten gedumpt in de berm
Een hele trits frikandellen, lamskoteletten, hamburgers, kip en shoarma en hakvlees. Wel drie zakken vol vonden opsporingsambtenaren vanmiddag in de berm van de Hooge Voort in Linden. Nabij de A73-brug lagen de snackbar-lekkernijen voor het rapen. -
Honger naar avocado's nog lang niet gestild: Nederland spil in de wereldhandel
We zijn in ons land dol op avocado’s, maar de groene vruchten leveren ons land ook veel pegels op. Nederland ontwikkelt zich steeds meer als de toegangspoort van Europa voor avocado’s die elders geproduceerd worden, zo meldt het CBS vandaag. Na de VS is ons land de grootste importeur van de populaire vruchten.