Dit zijn de lekkerste broodjes bapao uit de supermarkt
Voor jou getestBroodjes bapao mogen best wat klef zijn, maar het gestoomde broodje moet vooral niet tegen je gehemelte blijven plakken. Ons panel zette de tanden in zes broodjes bapao met rundvlees.
Delen per e-mail
Tv-kok Norman Musa straalt wanneer hij - zittend aan de eettafel bij kookvriendin Francis Kuijk in Kaatsheuvel - in het Maleisisch begint te zingen. Waar het liedje precies over gaat is niet te verstaan, maar de steeds terugkerende woorden ‘bapao, bapao’ laten weinig aan de verbeelding over. Hij vertelt dat hij als jochie van een jaar of 8 elke zondagmiddag met een goedgevulde mand om de schouders zingend door de straten van Kampong Sungai Nyior liep, om zelfgemaakte broodjes bapao te verkopen. Althans, zijn moeder maakte ze. Hij verkocht ze, met zijn broertje. Hun broodjes met een vulling van mungbonen waren geliefd in het dorpje aan de westkust.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Gwyneth Paltrow raadt dieet aan om te herstellen na corona. Maar hoe gezond is dat?
Gwyneth Paltrow krijgt de wind van voren van artsen vanwege het dieet dat ze adviseert voor mensen die herstellen van corona. De Britse nationale gezondheidsdienst waarschuwt zelfs voor de tips van Paltrow. -
PREMIUMde Pollepel thuis
Met een plantaardige burger van Jack Bean verbeter je de wereld (een klein beetje)
Alles van fastfood-restaurant Jack Bean op het Kruisplein is plantaardig, veganistisch dus, zonder dierlijke producten. Niet meteen afhaken nu, want ze weten er ook vleeseters over de drempel te trekken met hun prijswinnende burgers. -
PREMIUMVoor jou getest
Dit is de lekkerste vegan burger uit de supermarkt: ‘Een topper, zeker gezien de prijs’
Met ‘World Vegan Month’ staat plantaardig eten in november wereldwijd op de kalender. Of een burger zonder vlees en kippeneiwit ook lekker weghapt? Ons panel proeft tien burgers voor. -
Koken & eten
Met deze betaalbare koffie gaat Blokker de concurrentie aan met andere cupjes: 'Dan maar minder marge’
Het begon vorig jaar met een eigen koffiecupmachine. Nu gaat huishoudketen Blokker een stap verder. Vandaag lanceert de winkelketen vier smaken koffie onder de eigen naam. Het is voor het eerst dat Blokker eigen voeding gaat verkopen. Blokker-ceo Jeanine Holscher noemt het een volstrekt logische stap. -
PREMIUM
Raymon en Marchiano lanceren eigen jenever: ‘Oubollig? Als opa en oma het drinken, drinkt iedereen het’
Ze gaven zichzelf een jaar de tijd om 1250 flessen te verkopen. Binnen tien dagen waren ze op. De jenever Barak’51 van twee Leerdamse vrienden blijkt niet alleen binnen de Molukse gemeenschap een schot in de roos. ‘Ook bij mensen die zeggen dat ze geen jenever lusten.’
-
PREMIUMDe Pollepel thuis
Mama Carmens (Spaanse) versie van de Rotterdamse kapsalon is vele malen lekkerder
Nieuw in Blijdorp: afhaalrestaurant De Spaanse Moeder van de familie Fontes de Albornoz. Moeder Carmen bereidt er zalige stoofpotjes volgens Catalaans familierecept. En ze bedacht een Spaanse versie van de Rotterdamse kapsalon, maar dan veel lekkerder. -
Waarom rijdend eten zo populair is: ‘Het wordt alleen maar groter’
Zaterdag? Uitverkocht. Zondag? Net zo. Weekend na weekend stappen honderden mensen in een auto, om langs restaurants te rijden in Twente, en daar - op de bestuurdersstoel of achterbank - een hapje te eten. Over het succes van het culinaire rondritje. ‘Als je me vorig jaar had gezegd dat mensen zo hun kerstdiner zouden eten, had ik je voor gek verklaard.’ -
PREMIUMVoor jou getest
Chocolademousse getest: ‘Bij sommigen betaal je letterlijk voor lucht’
Dreigt het kerstdessert te mislukken? Of heb je geen zin om uren in de keuken te staan? Met chocolademousse uit de supermarkt is de redding nabij. Ons testpanel proeft voor.