Dit zijn de lekkerste saucijzenbroodjes van de supermarkt
Voor jou getestEen goed saucijzenbroodje is een een-tweetje tussen rul gehakt en nog losser bladerdeeg. Ons panel proeft zes verse varianten.
Delen per e-mail
Het eten van een saucijzenbroodje sluit Hiljo Hillebrand altijd af met een potje luchtgitaar. Met één hand houdt hij de fictieve gitaarhals vast, de ander gaat op en neer over zijn buik om de schilfers weg te vegen. ,,Bladerdeeg moet bladeren’’, zegt Hillebrand, een van de vier bakkers in Nederland die de titel ‘meesterboulanger’ in de wacht hebben gesleept, glimlachend. ,,Bij de beste saucijzenbroodjes zit je helemaal onder.’’
,,Het moet een rommeltje zijn’’, vindt ook banketbakker Cees Holtkamp. ,,Goed bladerdeeg is een kunst om te maken. Je moet lekker veel boter in je deeg stoppen. Veertig procent vet. Dat zorgt voor het feuilleteren, het bladeren dus.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Zo komt Heineken weer tot leven in Rotterdam
Veel mensen - ook toeristen - kennen Heineken vooral van de Experience in de hoofdstad. Terwijl de brouwerij Rotterdamse wortels heeft. Die krijgen nu een gezicht in het voormalige kantoor van de bierbrouwer in Crooswijk. Het museum (en vergadercentrum) krijgt naam Heineken's Beerlab. Het wordt de kroon op het werk van Stadsherstel Rotterdam, dat al 40 jaar vervallen gebouwen-met-een-verhaal opknapt en ze een publieke functie geeft. -
PREMIUM
FIT Challenge: dag 8
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. -
PREMIUM
Voor jou getest Met deze tofu maak je zelfs carnivoren gelukkig
Marineren, bakken, grillen, pureren, roken, frituren: met tofu kun je alle kanten op. Ons panel keurt acht merken supermarkttofu. -
Koken & eten Fit met Pascale Naessens: 'Ik heb geen moment honger gehad, maar voelde me wel fitter’
Duizenden lezers van deze site deden mee aan de Pascale Naessens-challenge de afgelopen anderhalve week. De kookboekschrijfster deelde tien dagen lang drie recepten per dag. De recepten bevatten geen snelle koolhydraten, maar wél rijke producten. Vier deelnemers delen hun ervaringen. -
PREMIUM
Voor jou getest Met deze appeltaart van de super kun je thuiskomen
Van theekransje tot terras: met een appeltaart zit je altijd gebakken. Ons panel proeft zes varianten uit supermarkt en warenhuis.
-
Eiwitrijke soep blijkt aanrader: 'Wel combineren met broodje en salade’
Nooit eerder was het aanbod van voedingsmiddelen zo groot; producenten verzinnen steeds wat nieuws. In deze serie beoordeelt een professional producten en wordt er antwoord gegeven op de vraag: ‘Is het wat?’ Ditmaal test diëtist Berdien van Wezel de soepen van Notchie. -
Wetenschappelijk Bewezen Wat gebeurt er achter het deurtje van je magnetron?
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In de eerste aflevering krijg je uitleg over de magnetron. Want wat gebeurt er nou precies achter dat deurtje als jij je eten opwarmt? -
Koken & Eten Zo smaakt je kop koffie nóg beter volgens experts
Er gaat weinig boven een stomende kop koffie ’s ochtends. We drinken nu eenmaal graag een lekkere kop van het zwarte goud. Goed nieuws: de wetenschap kan je helpen de omstandigheden voor je koffie te verbeteren voor de beste smaak.