Dit zijn de lekkerste wraps van Jamie Oliver en andere koks
Koken & etenWraps zijn een makkelijke manier om te eten: je kunt het meenemen naar werk of school, maar het is ook een fijne manier van eten met het bord op schoot op een lome zondag. En als je wraps maakt, kun je restjes opmaken. Of maak een topwrap met een van deze vijf recepten.
Food and Friends selecteerde voor deze site de vijf lekkerste recepten voor wraps. De eerste is een breakfast burrito van Menno de Koning, waarmee je de halve dag wel doorkomt. Hij at dit ontbijt bij een diner in San Francisco en was er meteen weg van. Warm, hartig en een beetje zoet, aldus De Koning, winnaar van Heel Holland Bakt in 2014.
Komen we bij de falafelwraps met groentensalsa van Jamie Oliver. Hij vindt dit gerecht echt iets voor een verjaardag of ander feestje. Laat iedereen zijn eigen wrap samenstellen, is zijn motto.
Gado Gado is eigenlijk een salade, maar Danny Jansen denkt graag out of the box en stop de ingrediënten in een wrap. In dit Indonesische groentegerecht zitten uiteraard veel groenten en daarnaast tofu, een flinke lepel pindasaus en kroepoek. Wil je er een gebakken eitje bij? Lekker doen, zegt Jansen. Tip: wees niet te zuinig met de gado gado-saus, want het is een heerlijke smaakmaker.
Een hotdog, maar dan met wortels. Je moet er maar op komen. De Zweedse Lina Nertby Aurell maakt er bovendien een wrap van in plaats van een broodje-met-een-worstje. Eigenlijk is het iets heel anders dan de oorspronkelijke snack, maar het bevat ‘al het goede van Amerikaans comfortfood’, belooft de foodblogger.
Dan de vegetarische fajitawraps van Greenfoodlab: met tex-mexsmaken en zonder vlees, maar met de smaak en de bite zit het wel goed.
Meer tips en inspiratie vind je in deze video's:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten
Zo maak je je nasi - en negen andere klassiekers - die net even anders smaken
-
PREMIUMEnergierekening
Harmen: ‘Mijn huis had energielabel C, maar dat was misschien een beetje optimistisch’
Harmen Visser (28) uit Eindhoven heeft twee verschillende energiecontracten omdat dit voor hem voordeliger is. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
PREMIUMKoken & eten
Dit zijn de lekkerste tapas voor als de 5 in de klok is
Tapas, mezze, antipasti en pintxos: Harold Hamersma’s vrouw Karin heeft een flink repertoire aan borrelhappen voor als de 5 in de klok zit. -
PREMIUM
Gewone fiets bijna twee keer zo gezond als e-bike: zoveel calorieën verbrand je per uur
Drie op de tien Nederlanders rijden inmiddels op een elektrische fiets. Ook relatief jonge fietsers zijn overstag. Is dat nou goed nieuws? Want trappen met ondersteuning is toch lang niet zo gezond als jezelf verplaatsen op een gewone fiets? De Fietsersbond en een bewegingswetenschapper zetten op een rij wat de verschillen zijn. -
Getest: Dit is de beste wasmachine voor grotere huishoudens
Wat is de beste wasmachine voor een gezin van 5 personen of meer? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.
-
Receptenwedstrijd
Gevulde tomaat van La Dolce Vita
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Rabarber en sinaasappel kruimelmuffins
Warme en frisse smaken voeren de boventoon in deze muffins. Als er wat kruimeltjes overblijven kun je deze prima bewaren in de koelkast om er wat anders mee te maken. Wat dacht je van kruimels door de yoghurt, over gebak of serveren bij je fruit? -
Wat Eten We Vandaag: Flammkuchen met schelvis
Flammkuchen is het Duitse antwoord op de Italiaanse pizza. Het grote verschil is dat je pizzadeeg maakt met gist en flammkuchendeeg zónder gist. Ideaal, want dit betekent dat flammkuchendeeg niet urenlang hoeft te rijzen. Rol je zelfgemaakte deeg flinterdun uit, zodat het lekker krokant wordt wanneer je het bakt in de oven.