Dol op friet? Dan moet je deze zes andere soorten ook eens proberen
Koken & etenVandaag vieren Amerikanen Frietdag. Of Patatdag, net waar jij de voorkeur aan geeft. Hou je wel van die goudgele staafjes, gedoopt in mayo, curry of pindasaus? Dan is dit de ideale dag om ze te maken. En als je eens iets anders wilt proberen, bekijk dan deze alternatieve frietjes hieronder. Oók heel erg lekker.
Oké, misschien telt deze niet helemaal mee, want bij frietje rendang met zoetzure groenten eet je gewone friet. Maar hij hoort er wel bij omdat je hierbij geen frikandel, kaassoufflé of kroket eet, maar een stoofpot.
Een knap staaltje ‘omdenken’ van Eatertainment: appelfriet met zoete ketchup & mayo. Het gaat namelijk niet om een hartig maaltje maar om een zoete fruitvariant. De ketchup maak je met aardbeien en de ‘uitjes’ zijn piepklein gesneden stukjes appel.
Ook bij franchos gebruik je gewone friet maar in deze schotel zitten Mexicaanse smaken zoals guacamole en sour cream. Eroverheen gaat geraspte kaas en hup, in de oven.
Kip, patat en appelmoes? Ja, maar dan anders. Je maakt de appelmoes zelf en de frietjes maak je van groente. En de kip, die is knapperig en sappig.
Pangasius kun je met veel smaken combineren. Als je de filets in een plak ham wikkelt, zorg je voor extra smaak. Erbij zit een frisse hummus. De patatjes zijn in deze variant gemaakt van zoete aardappels.
Polenta is niet zo geliefd in Nederland. Het Italiaanse gerecht van maïsgriesmeel vind je waarschijnlijk lekker(der) als je knapperige frietjes van het meel maakt. Met gegrilde groenten en guacamole.
Hou je van klassiekers met een twist? Probeer deze versies eens van nasi, dame blanche en andere bekende gerechten.
Op zoek naar meer tips en inspiratie? Bekijk de video's over koken en eten hieronder:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Geen vet eten om hartkwaal te voorkomen? Een hardnekkige fabel, zegt cardioloog
-
Wat Eten We Vandaag: Franse plaattaart
Deze Franse plaattaart is op basis van prei en brie. Prei is, net als ui, scherp en pittig wanneer je het rauw eet. Door het kort te bakken en vervolgens te stoven in een groentebouillon, krijgt het een heerlijk zachte, iets zoete smaak. Dit combineert goed met de brie en walnoten. -
Wat Eten We Vandaag: Courgette fritters met romesco dip
Lekker voor bij de borrel, als lunch of als tussendoortje: deze courgettekoekjes. Ze zijn makkelijk te maken, en bevatten veel groenten. De halloumi maakt deze fritters helemaal af. -
Koken & eten
Kwark eten voor meer spieren: slimme marketing of goed advies?
In de supermarkt staat bij zuivel vaak expliciet vermeld dat het proteïne bevat. Een aanbeveling of vooral een marketingtruc? Laura Obdeijn zoekt uit het zit. -
Wat Eten We Vandaag: Flammkuchen met schelvis
Flammkuchen is het Duitse antwoord op de Italiaanse pizza. Het grote verschil is dat je pizzadeeg maakt met gist en flammkuchendeeg zónder gist. Ideaal, want dit betekent dat flammkuchendeeg niet urenlang hoeft te rijzen. Rol je zelfgemaakte deeg flinterdun uit, zodat het lekker krokant wordt wanneer je het bakt in de oven.
-
PREMIUMTips
Juni voor veel gezinnen stressvolle maand: ‘Werk als team om de hectiek aan te kunnen’
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Gegrilde asperges met burrata en amandel-knoflookkruim
Het is weer tijd voor asperges. Om dit te vieren hebben wij een recept met gegrilde asperges, burrata en amandel-knoflookruim. Genieten. -
PREMIUMWaarvan Akte
Met kneepjes passen we zijn testament aan, drie dagen later krijg ik bericht van zijn overlijden
Wat als een cliënt nog helder van geest is, maar niet kan praten? Deze notaris lost het op met kneepjes in de hand. Een kneepje is 'ja’, twee kneepjes ‘nee’. Elke week tekent journalist Johan Nebbeling waargebeurde voorvallen uit de notarispraktijk op in deze rubriek.