Een lunch zonder brood? Dit zijn de vijf lekkerste rijstwafel variaties
Als alternatief voor brood wordt er steeds vaker naar de rijstwafel gegrepen. Daarom recepten om van jouw rijstwafel een gegarandeerd succes te maken.
Hüttenkäse rijstwafel
Ingrediënten:
- Rijstwafel
- Hüttenkäse
- Rucola sla
- Cherrytomaten
Bereiding:
- Besmeer de rijstwafel met Hüttenkäse.
- Werk af met cherrytomaten en rucola sla.
Bron: Biologisch Natuurlijk
Taugé rijstwafel met truffelmayonaise
Ingrediënten:
- Rijstwafel
- Truffelmayonaise
- Kaas
- Komkommer
- Tomaat
- Taugé
- Pijnboompitjes
Bereiding:
- Besmeer de rijstwafel met truffelmayonaise.
- Beleg de rijstwafel met een plakje kaas naar keuze.
- Snijd de komkommer en tomaat in plakjes en leg deze op het plakje kaas.
- Voeg de taugé, pijnboompitjes en indien nodig peper toe.
Bron: Goed Eten Gezond Leven
Ei avocado rijstwafel
Ingrediënten:
- Rijstwafel
- Ei
- Avocado
- Tomaat
- Spekje
Bereiding:
- Kook het ei.
- Bak de spekjes totdat ze lekker krokant zijn.
- Snijd de tomaat en avocado in plakjes en beleg de rijstwafel ermee.
- Verdeel het ei en de spekjes over de rijstwafel.
Bron: Chickslovefood
Julius Jaspers legt in deze video uit hoe je het perfecte ei maakt:
Pindakaas banaan rijstwafel
Ingrediënten:
- Rijstwafel
- Pindakaas
- Banaan
- Cranberries
- Cacao nibs
Bereiding:
- Besmeer de rijstwafel met pindakaas.
- Snijd de banaan in plakjes en verdeel deze over de rijstwafel.
- Bestrooi de rijstwafel tenslotte met de cranberries en cacao nibs.
Bron: Lifestyle and dish by Maris
De rijstwafel pizza
Ingrediënten:
- Rijstwafel
- Tomatensaus
- Kaas
- Toppings naar keuze
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Besmeer de rijstwafel met de tomatensaus en bestrooi met kaas.
- Verwarm de rijstwafel in de oven op 200 °C, totdat de kaas is gesmolten.
- Beleg de rijstwafel tenslotte met de toppings naar keuze.
Bron: Fit Girl Code
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Chocoladetruffels
Fan van chocolade? Probeer dan eens deze chocolade truffels. Deze heerlijke lekkernij kun je vegan maken en je maakt ze ook nog eens met maar 3 ingrediënten. De truffels zijn zo gemaakt, de koelkast doet de rest van het werk. -
Koken & Eten
Dit is de winnaar van Heel Holland Bakt: ‘Ik was misselijk van de zenuwen’
Enzo Pérès-Labourdette is de winnaar van het negende seizoen van Heel Holland Bakt. In de finale versloeg hij zijn concurrenten Zeinab en Tom. ‘Bizar, ik zag het niet aankomen.’ -
PREMIUMMet video
Recordaantal vacatures: thuiswerken, tiny house en korte werkweek als lokkertjes
Een recordaantal vacatures staat open, waardoor werkgevers van alles uit de kast halen om personeel te werven. Maar is een scooter of een tiny house wel genoeg? -
Koken & Eten
Waarom je bananen beter niet in de koelkast kunt bewaren
Niets vervelender dan alleen maar groene bananen vinden in de supermarkt of in je eigen fruitschaal thuis. Zeker als je die nog in een smoothie wil mixen voor je ontbijt of een als krachtvoer wil opeten voor je workout. Kan je het fruit sneller rijp krijgen? -
Koken & Eten
Jumbo maakt slechte beurt met verkeerde info over melktekort: ‘Dit deugt niet’
Jumbo kampt al een paar dagen met lege melkschappen. Verschillende Jumbo-supermarkten hebben briefjes opgehangen waarin het probleem wordt uitgelegd, maar ze lijken hier allemaal hun eigen draai aan te geven. Dit zorgt voor verwarring en verontwaardiging bij verschillende partijen. ,,Wat mij betreft winnen ze de prijs voor onhandigheid van de maand.”
-
PREMIUM
Berlijn, Barcelona en Marokko: zo gaat Femke (49) elk jaar gratis op vakantie
Je moet je huis netjes en schoon achterlaten voordat je vertrekt, maar dan kun je gratis vakantie vieren in het huis van een ander. Femke Breukels uit Utrecht is fanatiek huizenruiler: ,,We hebben al 10.000 euro bespaard.’’ -
PREMIUMmet video
Warmtepomp wordt kleiner en minder lelijk
Nederland moet massaal aan de warmtepomp. Maar zo klein zijn ze niet, dus waar laat je zo’n ding? En waarom zien die buitenunits eruit als een koelwagen? Een kijkje op de VSK Installatiebeurs. -
Koken&Eten
Van tomatensaus tot kruidenboter: vijf bekende recepten maar dan met minder zout
Eet je te veel zout? Je bent niet de enige: 85 procent van de Nederlanders krijgt dagelijks te veel zout binnen. De Nierstichting lanceert vandaag een campagne om daar aandacht voor te vragen en deelt zoutbewuste recepten.