Een lunch zonder brood? Dit zijn de vijf lekkerste rijstwafel variaties
Als alternatief voor brood wordt er steeds vaker naar de rijstwafel gegrepen. Daarom recepten om van jouw rijstwafel een gegarandeerd succes te maken.
Hüttenkäse rijstwafel
Ingrediënten:
- Rijstwafel
- Hüttenkäse
- Rucola sla
- Cherrytomaten
Bereiding:
- Besmeer de rijstwafel met Hüttenkäse.
- Werk af met cherrytomaten en rucola sla.
Bron: Biologisch Natuurlijk
Taugé rijstwafel met truffelmayonaise
Ingrediënten:
- Rijstwafel
- Truffelmayonaise
- Kaas
- Komkommer
- Tomaat
- Taugé
- Pijnboompitjes
Bereiding:
- Besmeer de rijstwafel met truffelmayonaise.
- Beleg de rijstwafel met een plakje kaas naar keuze.
- Snijd de komkommer en tomaat in plakjes en leg deze op het plakje kaas.
- Voeg de taugé, pijnboompitjes en indien nodig peper toe.
Bron: Goed Eten Gezond Leven
Ei avocado rijstwafel
Ingrediënten:
- Rijstwafel
- Ei
- Avocado
- Tomaat
- Spekje
Bereiding:
- Kook het ei.
- Bak de spekjes totdat ze lekker krokant zijn.
- Snijd de tomaat en avocado in plakjes en beleg de rijstwafel ermee.
- Verdeel het ei en de spekjes over de rijstwafel.
Bron: Chickslovefood
Julius Jaspers legt in deze video uit hoe je het perfecte ei maakt:
Pindakaas banaan rijstwafel
Ingrediënten:
- Rijstwafel
- Pindakaas
- Banaan
- Cranberries
- Cacao nibs
Bereiding:
- Besmeer de rijstwafel met pindakaas.
- Snijd de banaan in plakjes en verdeel deze over de rijstwafel.
- Bestrooi de rijstwafel tenslotte met de cranberries en cacao nibs.
Bron: Lifestyle and dish by Maris
De rijstwafel pizza
Ingrediënten:
- Rijstwafel
- Tomatensaus
- Kaas
- Toppings naar keuze
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Besmeer de rijstwafel met de tomatensaus en bestrooi met kaas.
- Verwarm de rijstwafel in de oven op 200 °C, totdat de kaas is gesmolten.
- Beleg de rijstwafel tenslotte met de toppings naar keuze.
Bron: Fit Girl Code
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Vegetarische empanadas met kastanjechampignons
-
Update met video
Michelinsterren: zeventien nieuwe restaurants, één krijgt er twee en andere verliezen beide
Zeventien restaurants in Nederland hebben maandag een Michelinster gekregen. Vinkeles in Amsterdam had er al één en kreeg er een tweede bij. Pure C van de bekende chef-kok en horeca-ondernemer Sergio Herman verloor in één klap zijn twee sterren. -
PREMIUMEnergierekening
Frank: ‘De elektrische auto verbruikt per maand net zoveel als ons huis in de wintermaanden’
Frank Deleij (44) uit Alphen aan den Rijn investeerde flink en ging van het gas af: ,,Het geeft soms bijna een soort schuldgevoel.’’ Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
Wat Eten We Vandaag: Luikse gehaktballen
‘Boulets à la Liégeois’, ofwel Luikse gehaktballen, is een traditioneel streekgerecht uit het Belgische Luik. De gehaktballen worden langzaam gegaard in een zoetzure saus van azijn, bier en stroop. Lekker met verse frieten en een frisse salade. -
Wat Eten We Vandaag: Klassieke quiche Lorraine
De Quiche Lorraine is ontstaan in de Franse regio Lotharingen. De hoofdingrediënten zijn room, eieren en spek. Leuk weetje: de naastgelegen regio Elzas heeft als typisch streekgerecht de flammkuchen, waarbij spek ook een van de belangrijkste ingrediënten is. Voor de quiche kun je zelf deeg maken, maar ook kant-en-klaar bladerdeeg gebruiken.
-
PREMIUMWaarvan Akte
Met kneepjes passen we zijn testament aan, drie dagen later krijg ik bericht van zijn overlijden
-
-
-
Inbraken gebeuren in allerlei soorten woningen en buurten: zo laat je je huis veilig achter
Vakantie voor de boeg? Haal voor vertrek de stekkers uit de stopcontacten, draai kranen dicht en zorg vooral dat je huis er bewoond uitziet. Dat adviseert Ilona Snaterse-Leidelmeijer, politievrijwilliger gespecialiseerd op het gebied van preventie. -
PREMIUM
Ruben opent groot ontbijtrestaurant in Rotterdam: ‘Mensen ontbijten steeds vaker buiten de deur’
Bij zijn toenmalige werkgever kreeg hij geen gehoor toen hij aandrong op een uitgebreide ontbijtkaart. Want daar zou geen markt voor zijn in Rotterdam. Ruben Venema bewees met By Jarmusch het tegendeel. Over twee weken opent hij een nog groter ontbijtrestaurant.Rotterdam