Een restaurant dat voelt als de tongzoen van een zeemeermin
over de tongDe Zilte Zeemeermin is een viszaak. Overdag verkopen ze vis en wat over is, eet je na winkelsluitingstijd aan de bar. Of zittend op een viskrat.
Het aantal vissen op het ijs is beduidend minder dan overdag, maar er is nog genoeg te eten. Oesters zie ik volop, net als nog wat andere fraaie zwemmers. En dat is maar goed ook, want de visbar in de Steenstraat zit deze vrijdagavond propvol.
Via de betegelde viswinkel loop je naar de bar waar het gezellig druk is met mensen die witte wijn combineren met een vissoep of een bordje viskroketten. Doorlopen maar, klinkt het achter me. Richting pijpenla, waar viskratten op hun kant tegen de muur zijn gezet.
Als je je tussen de andere gasten hebt doorgewurmd en eenmaal zit, een uitstekende plek. Het is even wat inschikken vandaag, grinnikt een van de eigenaren, terwijl hij een theedoek over de tafel naast ons drapeert. Of we het erg vinden als er nog wat mensen bij komen? Nee, hoor.
Score: 8,4
Beoordeling: Voorgerecht: 8, hoofdgerecht: 8, nagerecht: 8, bediening: 9, ambiance: 9, prijs/kwaliteit: 8,5
De rekening: (2 personen, 4 gangen)
Oesters 12x €18, Meerminnenbrood €3,50, Pulposalade €12,50, Bouillabaisse €12,50, Zeebaars €25, Panna cotta €5, Wijn 4x €19
Totaal€95,50
De Zilte Zeemeermin, Steenstraat 83a, Arnhem.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Als je bewuster wil leren eten ‘is een quick fix vaak niet mogelijk’
Veel Nederlanders willen bewuster eten. Wat kun je vandaag al doen om om dit te bereiken? Twee experts geven uitleg. -
PREMIUM
Hollands gezellig bij Indonesisch familierestaurant Knusss
Wie klaar is met de grijze winter, zou even bij Knusss binnen moeten stappen op de Markt in Arnhem. De kleurrijke huiskamer met lieve mensen fleurt op. -
PREMIUMover de tong
Hipsterzaakje van Estée in Arnhem is duurzaam maar ook slordig
Eetwinkel Stroom van bekende kok Estée Strooker heeft nu al twee stekken in Arnhem. Wij gaan lunchen bij Stroom tegenover station Velperpoort. -
Schoonmaaktip van de week
Met deze tips bespaar je een hoop geld en heb je ook nog eens lekker zachte handdoeken
Het huis kan eens in de zoveel tijd wel een grote beurt gebruiken. Schoonmaakexpert Marja Middeldorp helpt daarom alledaagse problemen op te lossen. Deze week: handdoeken. -
PREMIUM
Anita (64) laat mooie supermarkten in Nederland links liggen: ‘Betaal liever enkel voor het product’
De inflatie is op het hoogste niveau sinds meer dan veertig jaar. En dat merken we onder meer in de supermarkt. Anita Heimans (64) gaat het liefst naar Duitsland, waar je puur voor de producten betaalt en niet voor de mooie inrichting van een winkel.
-
PREMIUMKoken & Eten
Louise Fresco zag broodtrommeltje verdwijnen: 'Millennials nemen een wrap en een latte’
Is vlees slecht? Is havermelk elitair? Is de natuur beter dan de boerderij? Denken over voeding is best lastig. Landbouw- en voedseldeskundige Louise Fresco (70) schreef er een boek over. ‘In West-Europa is het belang van religie sterk afgenomen, maar nu zijn het bloggers en diëtisten die vertellen wat je niet mag.’ -
-
-
PREMIUMover de tong
Restaurant Bizar-Bazar: Oost ontmoet west in een Arnhemse kerk
De lutherse kerk is omgetoverd tot een oosterse bazar, met behoud van het kerkorgel. Arnhem is met Bizar-Bazar een prachtlocatie rijker. -
Wat Eten We Vandaag: Kip tandoori traybake
Gemakkelijk en snel iets op tafel toveren? Ga dan voor een traybake. Je snijdt al je favoriete ingrediënten, legt het geheel op een bakplaat en schuift deze zo de oven in. Vanavond: een kip tandoori traybake. Kip tandoori is een traditioneel Indiaas gerecht, waarbij de kip wordt gemarineerd in yoghurt en diverse kruiden.