Volledig scherm
© Sven Benjamins

Eenpanspasta met tomatensaus

We houden van eenpansgerechten. Dat betekent weinig moeite en nog minder afwas. Doe simpelweg alle ingrediënten in één pan en laat je fornuis verder het werk doen. Binnen de kortste keren kun je aan tafel!

Ingrediënten (voor 2 personen):
- 2 teentjes knoflook 

- 2 flinke handen basilicum 

- 200 g spaghetti 

- 800 g tomatenblokjes uit blik 

- 125 g parmezaanse kaas 


Bereidingswijze (20 minuten):
- Pel en snijd de teentjes knoflook fijn en scheur wat blaadjes basilicum in stukken (houd een beetje over voor de garnering).
- Doe knoflook, basilicum, spaghetti, tomatenblokjes en 250 milliliter water in een grote hapjespan. Breng op smaak met wat olijfolie, peper en zout.
- Zet de pan op een middelhoog vuur en breng het geheel aan de kook.
- Laat de eenpanspasta 15 minuten zachtjes pruttelen. Blijf er wel bij en roer alles zo nu en dan goed door. Te weinig vocht? Voeg dan tussendoor nog wat water toe zodat de spaghetti goed gaar kan koken.
- Na 15 minuten is de spaghetti als het goed is gaar (tenzij een langere kooktijd op de verpakking staat vermeld, houd dan die tijd aan).
- Rasp de parmezaan en serveer de eenpanspasta met de kaas en nog wat verse basilicum.

Tip: Heb je wat pasta over? Bewaar het in de pan in de koelkast en warm het de volgende dag op met een klein scheutje extra water. Lekker als lunch of snel diner!

Eet smakelijk!

Klik hier voor meer recepten van Chickslovefood.

Volledig scherm
© Mariët Mons