Eieren ‘hartstikke gezond’, maar hoeveel mag je er eigenlijk eten met Pasen?
Koken & etenMet Pasen eten we niet alleen veel chocolade paaseitjes, maar ook veel kippeneieren. Zo'n vijftig procent meer dan normaal. Is dat erg? En hoeveel mag je er maximaal eten op een dag? Experts geven hun mening.
Delen per e-mail
Het advies van het Voedingscentrum is duidelijk: tussen de twee en vier eieren eten is prima. Dat wil zeggen: per wéék. Als je ook vis en vlees eet wat minder en als je vegetariër bent wat meer. Maar ja, met Pasen eten we er al gauw meer. Volgens een enquête onder 400 Nederlanders in opdracht van leverancier Blije Kip blijkt dat het gemiddelde rond Pasen drie eieren is. Ruim twintig procent eet vier eieren, maar een klein deel van de Nederlanders (twee procent van de mannen) eet er wel acht.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wetenschappelijk Bewezen Waarom je na het eten van een hele appel voller zit dan wanneer je hem in stukken eet
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering krijg je uitleg over het stillen van je hongergevoel. Want hoe zorg je er voor dat je daadwerkelijk stopt met eten? -
Met dit apparaat kost een eitje koken nog maar een minuutje
Een perfect ei; zacht of juist hard, binnen een minuut. Een Nederlands bedrijf heeft na tien jaar onderzoek twee apparaten ontwikkeld die dit kunnen. Binnenkort gaan horeca-bedrijven de gadgets gebruiken. -
Koken & Eten Tip: Zo maak je een perfect gekookt ei
-
Wat Eten We Vandaag: Gebakken scholfilet met pittige honing-citroensaus
Rijst, vis en groenten; een combinatie waar oneindig veel variaties op mogelijk zijn. Wij kiezen voor zilvervliesrijst met boontjes en scholfilet. Om het gerecht helemaal af te maken, voegen wij hier een heerlijke zelfgemaakte pittige honing-citroensaus aan toe. -
Koken & eten Per ongeluk manier ontdekt om chips minder vet te maken (maar voorlopig liggen ze niet in de winkel)
Een chipsmerk liet de Universiteit van Leuven onderzoeken welke eigenschappen van grondstoffen de kwaliteit van hun chips bepalen. Bij dit onderzoek kwamen bio-ingenieurs van de universiteit er bij toeval ook achter hoe ze het vetgehalte van chips kunnen verlagen.
-
Wat Eten We Vandaag: Pasta ovenschotel met zalm en broccoli
Ovenschotels zijn niet alleen lekker, maar ook makkelijk te maken. De variaties zijn eindeloos en wij kiezen er deze keer voor om pasta te combineren met broccoli onder een laagje kaas met daarop zalmfilet. -
Eiwitrijke soep blijkt aanrader: 'Wel combineren met broodje en salade’
Nooit eerder was het aanbod van voedingsmiddelen zo groot; producenten verzinnen steeds wat nieuws. In deze serie beoordeelt een professional producten en wordt er antwoord gegeven op de vraag: ‘Is het wat?’ Ditmaal test diëtist Berdien van Wezel de soepen van Notchie. -
PREMIUM
Dry january De gevaren van alcohol: ‘De lever kan al beschadigen van een glas per week’
Tijdens Dry January blijft een groeiend aantal Nederlanders van de drank af. Dikke kans dat je daardoor zes maanden lang minder drinkt en dus minder ziekten aanwakkert, zegt de Britse arts David Nutt.