PREMIUM
Elf mannen laten zien dat anorexia geen meisjesziekte is
Koken & etenDat anorexia geen meisjesziekte is, laten elf mannen zien op een expositie in de Melkweg in Amsterdam. Fotograaf Mafalda Rakoš volgde een jaar hun buitenkant en binnenwereld.
Delen per e-mail
Elias (22) mocht dan wel extreem dun zijn toen hij op de middelbare school zat, de gedachte dat hij anorexia had kwam geen moment bij hem op – anorexia, dat is voor meisjes. Hij is een van elf mannen, onder wie ook twee trans mannen, die meewerkten aan A Story to Tell, een project en fotoboek over eetstoornissen bij mannen van de Oostenrijkse fotografe Mafalda Rakoš. Een deel ervan is momenteel online te zien in een tentoonstelling van Melkweg Expo in Amsterdam.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Potjes kruiden waar mogelijk glas in zit, illegaal weer in de handel
Potjes met kruiden die vorig jaar uit de schappen zijn gehaald omdat in de potjes mogelijk glas zit, zijn opnieuw op de markt verschenen. Het gaat om kruiden van het merk Verstegen. De potjes zijn kennelijk niet vernietigd, zo blijkt uit een strafrechtelijk onderzoek. -
Wat Eten We Vandaag: Papadums met tonijntartaar
Papadums worden in India veel gegeten als bijgerecht. De knapperige pannenkoek is ideaal om ergens in te dippen of om te beleggen. In dit gerecht beleggen wij de papadums met tonijntartaar en appel als frisse tegenhanger. -
Wat Eten We Vandaag: Cranberry ginger beer mocktail
Een mocktail is een cocktail zonder alcohol. Het woord is een samenvoeging van het Engelse ‘mock’ en ‘cocktail’. Mock betekent ‘niet echt’, maar toch is alles aan dit drankje écht lekker. Voeg wat ijs toe en geniet! -
PREMIUM
Na máánden mogen ze weer, zo bereiden cafés zich voor op horecaproef: ‘Ik wil geen gemaakte testsituatie’
De glazen worden gepoleerd, de tafels opgedekt en het bier vloeit (bijna) weer uit de tap. Voor vijf gelukkige horecaondernemers is het zover: na maanden dicht te zijn geweest openen aanstaande woensdag weer de deuren - voor een paar dagen althans. Dat betekent genieten, maar ook keihard doorwerken. ,,Ik wil niet zo’n gemaakte testsituatie neerzetten.” -
PREMIUM
Topchef Ad Janssen is het helemaal zat: ‘Als er 10.000 mensen gaan feesten in Breda, doe ik mijn terras open’
Topchef Ad Janssen, eigenaar van onder meer Het Kasteel van Rhoon, gooit desnoods eigenhandig de deuren van zijn restaurants open. Wel een Fieldlabfeestje in Breda voor tienduizend man, maar geen hapje en een drankje op een terras. ,,Als dat kan, dan kunnen wij ook open.’’
-
PREMIUMKoken & eten
Nieuw medicijn tegen obesitas: ‘Gewichtsverlies van meer dan 20 procent mogelijk’
Een medicijn tegen obesitas? Daar kijken veel mensen (binnen en buiten de medische wereld) halsreikend naar uit. Een nieuw, grootschalig onderzoek lijkt uit te wijzen dat er een vorm van medicatie is gevonden die bij een deel van de patiënten helpt. -
Wat Eten We Vandaag: Gegrilde maïskolven met frisse limoenmayonaise
Deze gegrilde maïskolven met limoenmayonaise zijn gebaseerd op de Mexicaanse keuken. Oorspronkelijk een écht streetfood gerecht, maar ook heel lekker om thuis te bereiden. -
PREMIUMVoor jou getest
Dit zijn de lekkerste flesjes sojasaus uit de supermarkt
Van soep tot sushi: met een scheut sojasaus maak je alles lekker. Het Voedingscentrum waarschuwde vorige week dat je er niet te scheutig mee moet zijn. Fermentatie-expert Christian Weij proeft tien flesjes en komt tot dezelfde conclusie.