Enschede kijkt uit naar opening biefstukrestaurant Loetje
Het bekende biefstukrestaurant Loetje komt naar het Volkspark in Enschede. Dat bericht kwam in mei 2019 naar buiten. Daarna bleef het stil. „De opening zal niet lang meer op zich laten wachten”, belooft de keten nu.
In mei zou dan eindelijk ‘de bekende biefstuk met jus’ worden geserveerd in Enschede. De exacte datum is nog niet bekend, maar volgende maand is het dus zover. „Mits de horeca natuurlijk weer open mag”, zegt een woordvoerder erbij.
In de wacht
Begin vorig jaar trok Loetje al in het pand van het voormalige restaurant De Jaargetijden middenin Het Volkspark. De enorme hekwerken rondom het pand maken voorbijgangers nieuwsgierig. Er wordt namelijk al maanden aan de verbouwing gewerkt. ‘Het duurt nog even, maar eind 2020 zullen we de deuren openen van Loetje Enschede’, meldt het restaurant nog steeds op de eigen website. Dat is dus niet gelukt. Enschede is overigens niet de enige locatie die nog op de opening van het restaurant wacht. Ook in Delft, Leiden en Arnhem worden nieuwe zaken geopend zodra de horeca uit de lockdown is.
Van biljart naar biefstuk
Loetje heeft op dit moment 22 vestigingen, voornamelijk in de Randstad. Met de komst naar Enschede opent het restaurant zijn eerste vestiging in Twente. Het gaat hard met de keten die in 1977 werd opgericht. Ludwig ‘Loetje’ Klinkhamer begon eigenlijk met een biljartcafé in Amsterdam. Toen hij zijn ossenhaas op de kaart zette zat de zaak al snel vol met liefhebbers en stond het biljart in de weg.
Loetje valt sinds kort onder de Restaurant Company Europe (RCE), dat ook bekend is van horecaconcepten als Stan&Co, Beers & Barrels en Popo The Mexican.
Veel inwoners van Enschede kijken uit naar de opening, zo blijkt uit een bericht op Facebook dat Tubantia deelde.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Getest: Dit is de beste wasmachine voor grotere huishoudens
-
Receptenwedstrijd
Gevulde tomaat van La Dolce Vita
Het recept voor deze week is van La Dolce Vita aan de Dommelstraat. Dit Italiaanse restaurant was een van de eerste restaurants dat zich liet uitdagen een vegan gerecht op de traditionele Italiaanse kaart te zetten. De gevulde tomaat. -
PREMIUM
Jesse (25) wil dat de knop omgaat bij eten bestellen: ‘Horeca betaalt hoge kosten aan Thuisbezorgd’
In een tijd waarin veel horecaondernemers zijn aangewezen op bezorging lijkt Thuisbezorgd dé oplossing om maaltijden aan de man te brengen. Volgens Utrechter Jesse Enkelaar (25) is niets minder waar: ondernemers staan namelijk een flinke smak met geld af aan het platform. En dus kwam hij in actie. ,,Denk na over waar je bestelt.” -
Wat Eten We Vandaag: Bloemkoolsteak met linzensalade
Deze bloemkoolsteaks zijn een leuk alternatief voor vlees, vanwege de geroosterde smaak. Het roosteren geeft de bloemkool een zoete smaak, zoeter dan wanneer je bloemkool zou koken. -
PREMIUM3
Gewone fiets bijna twee keer zo gezond als e-bike: zoveel calorieën verbrand je per uur
Drie op de tien Nederlanders rijden inmiddels op een elektrische fiets. Ook relatief jonge fietsers zijn overstag. Is dat nou goed nieuws? Want trappen met ondersteuning is toch lang niet zo gezond als jezelf verplaatsen op een gewone fiets? De Fietsersbond en een bewegingswetenschapper zetten op een rij wat de verschillen zijn.
-
reageer
Uniek praktijkexperiment in supermarkten met prijsverhogingen voor ongezonde producten
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Citroen-witte chocolade kwarktaart bites
Deze knapperige bites hebben een frisse, eiwitrijke binnenkant en een zoete topping van witte chocolade. Eet ze als toetje, neem ze mee tijdens de picknick of eet ze lekker als snack. Je kunt ze vergelijken met mini cheesecakes. -
PREMIUM
Subsidie om je huis te verduurzamen? Super lastig. Met deze tips lukt het hopelijk wel
Een op de drie huiseigenaren krijgt het niet voor elkaar subsidie aan te vragen voor het verduurzamen van de eigen woning. Het hele aanvraagproces voor de Investeringssubsidie voor duurzame energie (ISDE) is voor veel huiseigenaren onbegrijpelijk, ontoegankelijk en zeer tijdrovend. Met deze tips wordt het iets eenvoudiger.