Enschede kijkt uit naar opening biefstukrestaurant Loetje
Het bekende biefstukrestaurant Loetje komt naar het Volkspark in Enschede. Dat bericht kwam in mei 2019 naar buiten. Daarna bleef het stil. „De opening zal niet lang meer op zich laten wachten”, belooft de keten nu.
In mei zou dan eindelijk ‘de bekende biefstuk met jus’ worden geserveerd in Enschede. De exacte datum is nog niet bekend, maar volgende maand is het dus zover. „Mits de horeca natuurlijk weer open mag”, zegt een woordvoerder erbij.
In de wacht
Begin vorig jaar trok Loetje al in het pand van het voormalige restaurant De Jaargetijden middenin Het Volkspark. De enorme hekwerken rondom het pand maken voorbijgangers nieuwsgierig. Er wordt namelijk al maanden aan de verbouwing gewerkt. ‘Het duurt nog even, maar eind 2020 zullen we de deuren openen van Loetje Enschede’, meldt het restaurant nog steeds op de eigen website. Dat is dus niet gelukt. Enschede is overigens niet de enige locatie die nog op de opening van het restaurant wacht. Ook in Delft, Leiden en Arnhem worden nieuwe zaken geopend zodra de horeca uit de lockdown is.
Van biljart naar biefstuk
Loetje heeft op dit moment 22 vestigingen, voornamelijk in de Randstad. Met de komst naar Enschede opent het restaurant zijn eerste vestiging in Twente. Het gaat hard met de keten die in 1977 werd opgericht. Ludwig ‘Loetje’ Klinkhamer begon eigenlijk met een biljartcafé in Amsterdam. Toen hij zijn ossenhaas op de kaart zette zat de zaak al snel vol met liefhebbers en stond het biljart in de weg.
Loetje valt sinds kort onder de Restaurant Company Europe (RCE), dat ook bekend is van horecaconcepten als Stan&Co, Beers & Barrels en Popo The Mexican.
Veel inwoners van Enschede kijken uit naar de opening, zo blijkt uit een bericht op Facebook dat Tubantia deelde.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
De rentes gaan weer omhoog, wat betekent dat voor ons spaargeld?
De tijd van negatieve rentes lijkt voorbij. Wereldwijd moet weer betaald worden voor geleend geld. Wie profiteert daarvan en wie betaalt de rekening? Vier vragen over de stijgende rente. -
PREMIUMmantelzorg
‘Ik heb het idee dat ze het op mijn werk zien alsof ik twee extra vrije dagen heb’
Werk combineren met de zorg voor een van je ouders of kind, veel Nederlanders doen het. Makkelijk is het allesbehalve. 10 procent van de werkende mantelzorgers denkt na over stoppen met werken. Wat kun je doen om het vol te houden? -
Koken & Eten
Schoner werken in de keuken: ‘Stop met het gebruik van microvezeldoekjes’
Tijdens het koken is het belangrijk dat je rauw eten van ander eten gescheiden houdt. Het vocht van rauw vlees of rauwe vis kan namelijk zorgen voor voedselvergiftiging. Drie experts geven tips om kruisbesmetting te voorkomen. -
VRAAG & ANTWOORD
‘Mag je autorijden met een koptelefoon op?’
‘Ik zie steeds meer mensen met een koptelefoon op achter het stuur van hun auto zitten’, schrijft lezer Hendrik de Groot in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Ik heb het idee dat deze mensen de geluiden van buitenaf missen en daardoor niet goed kunnen reageren bij noodsituaties. Is dit niet verboden?’ -
reageer
Uniek praktijkexperiment in supermarkten met prijsverhogingen voor ongezonde producten
Als gezonde producten goedkoper zijn of meer opvallen in de supermarkt, kiezen mensen er dan vaker voor? En laten klanten ongezonde producten links liggen als ze duurder zijn? Dat gaan wetenschappers van het Amsterdam UMC een jaar lang onderzoeken in 8 Coop-supermarkten in Nederland. Ze kijken ook of de aanpassingen daadwerkelijk gezondheidswinst opleveren.
-
Wat Eten We Vandaag: Pasta met kip en rode pesto
Pasta pesto doet het altijd goed. Maar gebruik jij ook wel eens rode pesto in plaats de klassieke groene? Deze variant met zongedroogde tomaat smaakt heerlijk in combinatie met ricotta, Parmigiano Reggiano, gerookte kip en natuurlijk fusillipasta. -
Wat Eten We Vandaag: Gemarineerde aubergine steak met bulgur salade
Wist je dat je aubergine uitstekend kunt marineren? De structuur van aubergine zorgt ervoor dat kruiden helemaal worden opgenomen. Wij maken een aubergine steak met een frisse bulgur salade met tomaat, granaatappelpitjes en een yoghurtsausje. Een heerlijk zomers gerecht voor bij de barbecue. -
PREMIUM
Jesse (25) wil dat de knop omgaat bij eten bestellen: ‘Horeca betaalt hoge kosten aan Thuisbezorgd’
In een tijd waarin veel horecaondernemers zijn aangewezen op bezorging lijkt Thuisbezorgd dé oplossing om maaltijden aan de man te brengen. Volgens Utrechter Jesse Enkelaar (25) is niets minder waar: ondernemers staan namelijk een flinke smak met geld af aan het platform. En dus kwam hij in actie. ,,Denk na over waar je bestelt.”