PREMIUM
Er rust een vloek op het horeca-avontuur van Mike: twee weken na overname brak pandemie uit
RECEPTGeen cijfers in de Gouden Pollepel de komende weken. Wel heerlijke gerechten van de kok waarmee je thuis goed voor de dag kunt komen. De skrei van chef-kok Wesley de Leeuw van De Schans hoort daar zeker bij.
Nee, ze hebben niet stiekem een steen uit een vreemd land meegesmokkeld. Niettemin lijkt er een vloek te rusten op het horeca-avontuur van Mike en Wes de Leeuw. Amper twee weken na de overname van De Schans in maart 2020 brak er wereldwijd paniek uit vanwege het coronavirus.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
De beste games voor...
De beste games voor op een feestje: zo krijg je iedereen rondom de televisie
Gamen is meer dan alleen maar schieten of voetballen, en is vaak veel makkelijker om aan te beginnen dan je misschien denkt. In deze rubriek geven we daarom laagdrempelige tips voor games in elke situatie. Vandaag: de beste games voor tijdens een feestje. -
PREMIUMMet video
Voedingscentrum onderzoekt ons afval: ‘Ze gooien zelfs dure chocolade en Franse kaas weg’
Een niet-aangebroken paasstol, restjes uit maaltijdboxen en een volle fles knoflooksaus: het is een willekeurige greep uit het voedsel dat dit jaar werd weggegooid. Het Voedingscentrum trekt een keer in de drie jaar onze vuilniszakken open en bekijkt of we meer of minder voedsel zijn gaan verspillen. -
Koken & Eten
Leroy had een eetstoornis en inspireert nu 150.000 instagrammers om gezond te eten
Het is vandaag internationale anti-dieetdag, een dag die in het teken staat van gezond eten zonder te diëten. Leroy van de Ree (28) is op Instagram een groeiende online bekendheid. De Amsterdammer deelt praktische tips over het maken van gezonde eetkeuzes. -
Podcast
Nanette en Marlies verloren ongeboren baby: ‘Zoveel liefde voor zo’n ieniemini mensje’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. Deze week vertellen Marlies en Nanette over hun miskramen. -
Wat Eten We Vandaag: Chocoladetruffels
Fan van chocolade? Probeer dan eens deze chocolade truffels. Deze heerlijke lekkernij kun je vegan maken en je maakt ze ook nog eens met maar 3 ingrediënten. De truffels zijn zo gemaakt, de koelkast doet de rest van het werk.
-
Wat Eten We Vandaag: Zelfgemaakte knoflooksaus
Deze heerlijke knoflooksaus maak je gemakkelijk zelf, en wint het absoluut van de kant-en-klare varianten. Dit heerlijke sausje mag niet ontbreken bij de barbecue, een broodje shoarma of is zeer geschikt als dip bij de borrel. -
PREMIUM
Silk Road in Tilburg heeft passie voor zinderende kruidenmengsels
TILBURG - De zijderoute is de benaming voor een eeuwenoud netwerk van handelsroutes tussen het oude China en het Romeinse rijk. Naast zijde werden er onder andere ook diamanten, vruchten, thee en specerijen vervoerd. Niet alleen werd er handel uitgewisseld maar ook kennis van verschillende culturen en culinaire verscheidenheid. Bij restaurant Silk Road aan de Heuvelring in Tilburg worden allerhande gerechten uit de zijderoute geserveerd. Score: 7,8. -
Energierekening
Sjaak (75): ‘Ik heb zelf radiatorfolie achter de radiatoren geplaatst, met magneten’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Sjaak Kolderman (75) uit Sassenheim.