Er zijn volop mosselen: hoe eet jij ze het liefst?
Koken & etenEr zijn weer volop mosselen verkrijgbaar en dat betekent dat de populaire schelpen weer in kilo's de keuken in komen. Eatertainment deelt vier recepten: een klassieke met witte wijnsaus en drie manieren die je wellicht nog niet hebt geprobeerd.
Zoals mosselen goed passen in de rijst (denk maar aan paella), zo goed gaan de schepen ook samen met couscous, zo blijkt uit dit recept voor frisse couscous met mosselen. Snel klaar en gezond, want mosselen zitten vol eiwitten, vitaminen en mineralen én bevatten weinig vet.
Chowder is in de Verenigde Staten voor veel mensen een ultieme vorm van comfort food: dikke soep met veel groenten en vis en ander lekkers uit de zee. Normaal zit er room of melk in, maar de Manhattan chowder met Zeeuwse mosselen is een lichtere variant met stukjes tomaat.
In Italië doen ze vaak schelpjes door de pasta. Waarom dus geen mosselen door de spaghetti? Deze versie bevat ook nog knapperige zeekraal: een goede bron van voedingsvezels, vitaminen en mineralen. Buon Appetito.
Simpel en heerlijk: mosselen in wijnsaus met knoflookbrood. In 35 minuten klaar, dus je kunt snel aanvallen.
Laura de Grave reisde op haar elektrische motor naar Zeeland om te zien hoe je de allerlekkerste maakt volgens Jean Dhooge van De Oesterij:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Dit zijn de goedkoopste auto's voor private lease
Met private lease kun je voor een vast bedrag in een gloednieuwe auto rijden. Nagenoeg alles is inbegrepen: of het nu wegenbelasting, de verzekering, onderhoud of pechhulp is, je hoeft er niet over na te denken. Dit zijn de goedkoopste modellen. -
Koken & Eten
Eten voor onder 2,50 euro: met deze 5 recepten lukt dat moeiteloos
Lekker koken zonder dat je geld meteen op is? Het kan. Eatertainment geeft vijf budgetgerechten die allemaal minder dan 2,50 euro kosten. -
PREMIUMKoken & Eten
Vegetarisch eet je voordeliger en hier zie je hoeveel dat scheelt
Minder vlees eten is beter voor je gezondheid en beter voor het milieu. Maar is het ook goedkoper? Inmiddels wel, blijkt uit een kleine prijsvergelijking. En bij de fastfoodketens ben je in elk geval niet duurder uit. -
PREMIUMmet video
Het ruikt en smaakt als vlees, maar dit patatje zuurvlees van Vera komt uit de 3D-printer
Een frietje met wat? Zuurvlees uit de 3D-printer? Jazeker, Rotterdam heeft er sinds vandaag een bijzonder patatje mèt bij. De klassieke combinatie met zuurvlees, maar dan ‘koe-loos’. Bij de Frietboutique, de bedenker, is deze vegan en prijswinnende snack vanaf nu verkrijgbaar. -
interview
Paniek om een dringend mailtje van de baas: waarom ons brein soms worstelt met werk
Kenniswerk is zwaar voor onze mentale gezondheid, ziet Christianne Vink, psycholoog en auteur van Het grote hoe ik werk boek. Ze ontmoet in haar praktijk werkenden die worstelen met vermoeidheid en stress, en zich tegelijkertijd moeilijk kunnen concentreren. Wat kun je daaraan doen?
-
PREMIUM
Meer uren per dag werken in minder dagen, kan het?
Meer tijd voor ons sociale leven, minder files en minder drukte bij de kinderopvang. Om de problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken, komt internist en hoogleraar Marcel Levi met een opmerkelijk voorstel: ga hetzelfde aantal uren werken in minder dagen. -
-
-
Koken & Eten
Minder je met brood en pasta, dan passen deze vijf recepten goed bij jouw eetwijze
Afgelopen maand zochten we weer meer naar diëten. Ook koolhydraatarme recepten staan in de belangstelling. Eet jij ook minder koolhydraten, probeer dan zeker deze recepten van Eatertainment. De meeste zijn makkelijk en snel klaar te maken. -
PREMIUMKoken & Eten
Louise Fresco zag broodtrommeltje verdwijnen: 'Millennials nemen een wrap en een latte’
Is vlees slecht? Is havermelk elitair? Is de natuur beter dan de boerderij? Denken over voeding is best lastig. Landbouw- en voedseldeskundige Louise Fresco (70) schreef er een boek over. ‘In West-Europa is het belang van religie sterk afgenomen, maar nu zijn het bloggers en diëtisten die vertellen wat je niet mag.’