Sylvana de Backer in haar keuken. Ze bereidt akar teratai. Het recept voor deze Indonesische snack staat in haar nieuwe boek.
Volledig scherm
PREMIUM
Sylvana de Backer in haar keuken. Ze bereidt akar teratai. Het recept voor deze Indonesische snack staat in haar nieuwe boek. © ricardo smit

Ervaringsdeskundige Sylvana tipt: voel je je niet goed, duik dan lekker de keuken in

Weg met de pakjes, zakjes en potjes kant-en-klare kruidenpasta's en -mixen. Ga voor vers. Kook, proef en verwonder. Dat is de boodschap van Sylvana de Backer. Ze schreef opnieuw een boek. Over hoe een maaltijd bereiden meer is dan koken alleen. ,,Ik merkte dat ik in de keuken pas kon rouwen om mijn overleden dierbaren.”

  1. Radioman én cocktailliefhebber Jurgen van den Berg deelt toptips: ‘Cocktail is schilderijtje van vloeistoffen’
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Radioman én cocktail­lief­heb­ber Jurgen van den Berg deelt toptips: ‘Cocktail is schilderij­tje van vloeistof­fen’

    Hij is absoluut géén pro in het maken van cocktails, benadrukt hij, maar slechts een ‘hobbyshaker’. Eentje die ijsblokjes gewoon met z’n hand pakt in plaats van met een ijsblokjestang, maar wél eigenaar is van een ‘jigger’ (een maatbekertje) en een cocktailbijbel. Drie cocktailrecepten voor de zomer van radiopresentator Jurgen van den Berg uit Utrecht.