Ethyleenoxide in yoghurtdressing Salata Zero: Remia roept product terug
Sauzenmaker Remia roept de yoghurtdressing Salata Zero terug. Er zit volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een te hoog gehalte aan residu van ethyleenoxide in.
Remia C.V. heeft de dressing uit de schappen laten halen. Het gaat om yoghurtdressing Salata Zero met houdbaarheidsdatum 31-07-2022.
Gewasbeschermingsmiddel
De NVWA waarschuwt dat er in de dressing een te hoog gehalte aan residu van de schadelijke stof ethyleenoxide is aangetroffen. De stof is een gewasbeschermingsmiddel en verboden in de EU. Er is geen direct gezondheidsrisico, toch is het advies aan wie hem gekocht heeft de fles terug te brengen naar de winkel. Ook zonder kassabon krijg je je geld terug.
‘Het is niet meteen een probleem voor de volksgezondheid’, schreef de NVWA eerder over ethyleenoxide. ‘Maar iemand die dagelijks grote hoeveelheden zou consumeren kan er op langere termijn mogelijk schadelijke gevolgen van ondervinden.’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
eigen tuin eerst
Zevenblad in de tuin? Bestrijden is een lastige klus
Zevenblad. Als dat in je tuin groeit ben je niet blij. Het woekert als een gek. Zo kom je er vanaf volgens tuingoeroe Romke van de Kaa. -
Kassabon bij Albert Heijn nu ook digitaal: fysieke bon verdwijnt niet
Wie boodschappen doet bij supermarktketen Albert Heijn kan nu de kassabon terugvinden op zijn telefoon. Daarvoor heb je alleen de nieuwste versie van de app nodig met je persoonlijke bonuskaart. -
Is het beter om ’s ochtends of ’s avonds te douchen? Dit zeggen dermatologen
Een frisse douche om wakker te worden? Of toch maar een warm bad om goed te slapen? Iedereen heeft wel een favoriet moment om zich te wassen. Maar welk tijdstip van de dag is nu het beste voor je huid? Wij vroegen advies aan dermatologen Jan Gutermuth en Thomas Maselis. ,,Ook de duur van je douche speelt een belangrijke rol.” -
PREMIUMEnergierekening
Laura: ‘We willen tot ons pensioen hier wonen, dus maandlasten zo laag mogelijk krijgen’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Laura Baas (32) uit Siddeburen in Groningen. -
Wat Eten We Vandaag: Bloemkoolstamp met schelvis en Hollandse garnalen
Voor wie zowel van stamppot als van vis houdt, is deze stoemp met schelvis en Hollandse garnalen een ideaal gerecht.
-
Wat Eten We Vandaag: Lasagne met rode biet en geitenkaas
Deze rode bietenlasagne is een vegetarische variant van klassieke lasagne. Tussen de lagen zit een zelfgemaakte bechamelsaus. De stukjes walnoot zorgen voor een lekkere, knapperige bite. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Krokante mosselen uit de airfryer
Deze mosselen maken we met behulp van een airfryer en dat zorgt voor een krokant hapje. Samen met de romige knoflooksaus en frisse schijfjes citroen, breng je de Zeeuwse kust bij je thuis. -
Wat Eten We Vandaag: Groenteburgertjes uit de airfryer op Libanees platbrood
Deze vegetarische groenteburgertjes uit de airfryer op Libanees platbrood zijn lekker en voedzaam. De burgers zijn gemaakt van rode linzen en wortel en lijken een beetje op falafel. De zelfgemaakte limoen-yoghurtsaus geeft het gerecht een frisse touch.