PREMIUM
Faillissementspiek verwacht: ‘Bijna helft horeca is technisch bankroet’
De verslagenheid onder horecaondernemers is groter dan ooit tevoren constateert Koninklijke Horeca Nederland. Na de persconferentie van premier Rutte regende het telefoontjes en mailtjes van verontruste kroegbazen en restauranthouders. ,,Dat is een wezenlijk verschil met afgelopen voorjaar.’’
Delen per e-mail
Een van de zorgen van de ondernemers is of een nieuw steunpakket van de overheid toereikend zal zijn om te overleven, of dat ze hun medewerkers toch naar uitkeringsinstantie UWV moeten doorverwijzen. De vrees is dat lang niet alle partijen even toeschietelijk zullen zijn als tijdens de eerste lockdown.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Goeievraag.nl Met deze tip van de pro zet jij je lepel volgende keer ook rechtop in je erwtensoep
Erwtensoep wordt in de winter doorgaans zo dik gegeten dat het meer op pap lijkt dan op soep. Maar hoe zorg je er nu voor dat je erwtensoep een dikke structuur krijgt? Uit de zoekopdrachten op Goeievraag.nl blijkt dat veel mensen zich dat afvragen. Meervoudig wereldkampioen snert koken Ineke Hoeksema geeft antwoord. -
PREMIUM
Cafébaas Mike blijft positief: ‘Straks komt kerst, dan halen we het weer in’
De sluiting van de horeca wordt gevoeld als de doodsteek. Mike Schuurman van Hendrick's pub in Alphen aan den Rijn houdt de moed erin. Hij vreest niet zijn lege kroeg, maar wel de huisfeestjes. -
PREMIUM
Aantal horecazaken stijgt: 2670 nieuwe ondernemingen sinds eerste lockdown
Ondanks de coronacrisis stijgt het aantal horecaondernemingen. Sinds de eerste lockdown in maart zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. ,,Slechter dan nu kan het niet, dus dan kan het alleen maar beter gaan.” -
Groothandels als Hanos en Sligro weer open voor iedereen
Groothandels als Sligro, Hanos en Makro zijn vanaf morgen weer voor iedereen toegankelijk. De tijdelijke opening voor consumenten zonder pasje geldt in ieder geval zo lang restaurants en cafés volledig zijn gesloten. -
PREMIUM
Koken & eten Dit zijn de onvermoede kwaliteiten van suikers in moedermelk
We proberen vaak suikers te vermijden, want die zouden slecht zijn voor ons. Maar die stelling gaat niet helemaal op. Het is geen vergif en er zijn veel goede suikers.
-
Koken & eten Dit woord moet in de ban, want het maakt iets liefs en zachts van dierenleed
Het woord kraambox is de winnaar van de eerste eufemismeverkiezing van dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier. Met 45 procent van de stemmen heeft dit woord gewonnen. ,,Kraambox klinkt als een positieve, fijne term waarbij je denkt aan de kraamtijd van een pasgeboren baby. Het woord klinkt veilig en zacht”, zegt Anne Hilhorst van Wakker Dier. ,,In werkelijkheid is het een stalen kooi met een harde vloer waarin het moedervarken gemiddeld vier weken vastzit.” -
Wat Eten We Vandaag: Couscous met gerookte kip en avocadosaus
Wij zijn dol op couscous, omdat je er eindeloos mee kan variëren. Bovendien zet je het binnen een handomdraai op tafel. Deze keer met gerookte kip en een romige avocadosaus. -
PREMIUM
Restaurant De Kiet riskeert sluiting en gaat weer open: ‘Mensen noemen ons strijders’
EINDHOVEN - Sluiting door de gemeente dreigt maar restaurant De Kiet aan de Eindhovense Edisonstraat opent komende zondag 17 januari wederom de deuren. In een post op Facebook stellen de eigenaren dat ze als bezorgde ondernemers niet anders kunnen.