Fotografe Ursula volgt voedsel:
van je bord tot in de toiletpot
Foto’s van maaltijden: Instagram en Facebook staan er vol mee. Maar je uitwerpselen draperen op een bord voor de foto? Fotograaf en fotografiedocent Ursula van de Bunte (48) uit Kampen deed het. Het resultaat hangt de komende tijd op het BredaPhoto Festival.
Delen per e-mail
Brrr.... je eigen drollen fotograferen. Hoe kom je daar nou bij?
,,Het thema van het fotofestival is ‘to infinity and beyond’. Hoe ziet de toekomst eruit met de voortrazende wetenschap? Ik heb ingezoomd op eten: gaan we anders eten in de toekomst en hoe zit het met onze ontlasting? En kan er een toekomst zónder ontlasting zijn? Want laten we eerlijk zijn: het is toch wel erg onhandig dat je een keer of vijf per dag naar de wc moet. Bij dit onderzoeksproject ben ik zelf anders gaan eten, om te kijken wat het doet met je lichaam en wat het uitscheidt.’’
Verder in het nieuws
-
Visser betrapt met 667 kilo illegale oesters
Een beroepsvisser is betrapt in de Oosterschelde met 29 zakken illegaal geraapte oesters. Volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), die dit woensdag naar buiten brengt, gaat het in totaal om 667 kilo. -
PREMIUM
Koken en Eten Oud-horecaondernemer Bram (36): ik ben zwaar alcoholist
Een ziekte, noemt Bram van den Bosch (36) het. De drank kostte de horecaondernemer zijn zaak en zijn gezondheid. Restaurant Tibbe in het Twentse Mariaparochie is dicht en wordt gesloopt. ,,Zou je mij nu vragen of ze alcohol moeten verbieden, dan zeg ik ja.’’ -
Koken & eten Overal staan calorieën: behalve op de menukaart
De horeca doet veel om gerechten gezonder te maken, maar het aantal calorieën op de menukaart zetten, dat is een brug te ver. Het gros van de Nederlandse horeca-ondernemers voelt daar niets voor. Er zitten te veel haken en ogen aan. -
Wat Eten We Vandaag: Gehaktballen met rodewijnjus en aardappel-selderijpuree
Gehaktballen zijn altijd een goed idee en vooral vandaag! Vooral als je er een lekkere aardappel-selderijpuree aan toevoegt. -
PREMIUM
Fusionrestaurant Dadawan in Eindhoven stunt bij opening met gratis eten
EINDHOVEN - Na een langdurige verbouwing wordt restaurant Dadawan in de Heuvel op woensdag 20 februari geopend. "We willen heel Eindhoven laten zien dat we er eindelijk zijn", zegt bedrijfsleider Paul Seijben. "Tussen 16.00 en 20.00 uur kunnen mensen gratis proeven van onze gerechten.”
-
Waarom ‘lekker’ zo’n vreselijk woord is
Als we praten over eten of drinken, dan hebben we vaak grote moeite om te vertellen waarom een drankje of gerecht ons zo bevalt. Reinier Spreen daagt mensen uit om nieuwe omschrijvingen te vinden voor wat ze proeven. -
Populaire groene Kitkat komt naar Nederland
Chocolademerk Nestlé heeft bekend gemaakt dat de groene versie van Kitkat vanaf volgende week in Nederland verkrijgbaar is. De chocoladereep met groene matchatheesmaak. -
Nieuwe lading hertenvlees Oostvaardersplassen in 1,5 uur uitverkocht
Een nieuwe landing hertenvlees afkomstig van afschot op de Oostvaardersplassen, die sinds gisteravond te koop was, is weggevlogen. Dat meldt CrowdButching.com.