Frans sterrenrestaurant L’Auberge zette de culinaire wereld op zijn kop
Michelin heeft het restaurant van Paul Bocuse zijn derde ster ontnomen. Correspondent Frank Renout sprak de wereldberoemde Franse kok toen die 90 jaar werd - een jaar voor zijn overlijden. Het restaurant bracht een revolutie teweeg in de culinaire wereld, blijkt uit het verhaal dat Renout in 2016 maakte.
Delen per e-mail
In 1958 kreeg het restaurant van Paul Bocuse, in Collonges ten noorden van Lyon, zijn eerste Michelinster. ,,Het toilet was nog buiten.” In 1962 volgde een tweede ster. ,,We hebben toen pas echte servetten aangeschaft voor de klanten.’' In 1965 volgde een derde Michelinster, het maximaal haalbare in de culinaire wereld. ,,Hij maakte naam met zijn worst met warme aardappel,’’ schreef Paris Presse dat jaar. ,,Nu staan de klanten in de rij voor zijn mousse van kreeft.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wereldberoemd restaurant raakt Michelinster kwijt
Precies twee jaar na zijn dood, verliest het legendarische en wereldberoemde restaurant van wijlen chefkok Paul Bocuse een Michelinster. Het restaurant, L’Auberge de Collonges-au-Mont-d’Or, gaat van drie naar twee sterren. -
Boodschappenlijst Challenge Pascale dag 6 tot en met 10
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. Hieronder vind je de tweede boodschappenlijst. -
PREMIUM
Bietjes met een fruitfeest
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. Op ontdekkingstocht in haar eigen winkel stuit mevrouw Hamersma op het kortste recept aller tijden. -
PREMIUM
FIT Challenge: dag 7
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. -
Update / VIDEO Acht restaurants krijgen eerste Michelinster, geen verrassingen bij twee- en driesterrenzaken
Het is weer de dag van het jaar voor culinair Nederland: wie krijgt er een ster, wie krijgt een tweede en wie - help - verliest de status die Michelin verleent aan de top van de restaurantwereld? Brabant en Limburg deden het goed in de categorie ‘nieuwkomers’, maar de echte top bleef ongewijzigd.
-
Wat Eten We Vandaag: Groene parelcouscous met halloumi
Op zoek naar een lekker vegetarisch recept dat ook nog een supermakkelijk te bereiden is? Dan is dit gerecht een echte aanrader. De parelcouscous wordt op smaak gebracht met tuinerwten en groene pesto. De couscous wordt geserveerd met halloumi, een kaas die zich perfect leent voor bakken of grillen. -
Goeievraag.nl Waarom je sperziebonen beter niet rauw kunt eten
Hoe zit het toch met sperziebonen: kun je die ook rauw eten, net als sommige andere groenten? Uit zoekopdrachten op Goeievraag.nl blijkt dat veel mensen zich het afvragen. Bonenexpert Joke Boon geeft antwoord. -
PREMIUM
FIT Challenge: dag 9
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten.