Geen zin in koken? Dan kun je altijd nog een tosti frikandel speciaal maken
Koken & etenKoken na een lange week werken of studeren? Daar heb je niet altijd zin in. De vrijdagavond is dan ook perfect voor een gemakkelijke warme hap. Tosti bijvoorbeeld. Neem de variatie ‘frikandel speciaal’ die vele nieuwe fans lijkt te hebben.
Waarom geen twee snacks combineren die je op zichzelf al heel lekker vindt? De populaire smulsite Lekker en Simpel verzon een tijdje terug de knosti: een tosti met knakworst. Dat was een groot succes in huize Lekker en Simpel (de site van het echtpaar Jorrit en Sofie van Daalen Buissant des Amorie).
Nu is het tijd voor iets nieuws, vinden ze: de tosti frikandel speciaal. En dat vinden hun fans ook, getuige de bijna duizend reacties die de Facebookpost afgelopen etmaal kreeg. Veel fans wezen vrienden op het recept door hen in het bericht te taggen en velen uiten hun enthousiasme door te melden dat ze het recept gaan uitproberen.
Helemaal nieuw is het idee overigens niet. Erwin Delarosa postte op Smulweb een paar jaar geleden een vergelijkbaar recept. Ook de site Kookfans heeft een recept op de site staan van de onweerstaanbare combinatie. Op Pinterest is verder een video te vinden met een recept, waarbij de ingrediënten frikandel, witte boterhammen, currysaus en uitjes uiteraard essentieel zijn. Het gerecht komt overigens niet uit een tosti-ijzer of uit de pan maar uit de airfryer.
Dat juist een tosti veel fans heeft, is niet zo gek: hij is krokant en hartig. De combinatie met frikandel - de favoriete snack van ons land (we eten er jaarlijks zo'n 600 miljoen van) en curry maakt er een onweerstaanbare hap van.
Heb je zelf ook een uniek recept? Laat het weten!
Reageren kan onderaan dit artikel. Alleen reacties voorzien van een volledige naam worden geplaatst. We doen dat omdat we een debat willen met mensen die staan voor wat ze zeggen, en daar dus ook hun naam bij zetten. Wie zijn naam nog moet invullen, kan dat doen door rechts bovenaan op onze site op ‘Login’ te klikken.
Zo maak je een tosti uit de airfryer
Ingrediënten
1 (oven) frikandel
2 sneetjes casino witbrood
1 ui
Curry
Mayonaise
De bereiding vind je in de video van Airfryerkookboek.nl:
Meer weten over frikandellen? Bekijk de videoserie die John Bas maakte:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
We moeten meer bewegen
Waarom het helemaal niet erg is om je tijdens je vakantie te laten gaan
We moeten meer bewegen. Hoe vind je de sport die het best bij je past? Gezondheidsjournalist Tijn Elferink en gedragswetenschapper Johnny Buivenga gaan op zoek naar de voor- en nadelen van verschillende sporten. In deel 20: met deze tips van Arie Boomsma kom je je vakantie leuk en actief door. -
Koken en Eten
Italiaanse bolognesesaus uit een pot? Daar is meestal niets authentieks aan
Wie pasta bolognese wil maken, heeft in de Nederlandse supermarkten volop keus bij de kant-en-klare sauzen. Italianen halen hun neus op voor zo'n pot, maar gemakkelijk is het wel. De Consumentenbond hield achttien varianten tegen het licht. -
PREMIUMKoken & Eten
Blijft bier beter in blik of in glas? En hoe tap je een perfecte pint? Expert geeft haar beste tips
Hoe tap je een perfect biertje? En als je geen tap hebt: hoe kan je je bier het best in een glas schenken zodat je een mooie schuimkraag krijgt? Waarom is een schuimkraag zo belangrijk?De Vlaamse biersommelier Sofie Vanrafelghem geeft de antwoorden op de Dag van het Bier. -
Koken & Eten
Zo maak je de perfecte nasi goreng
Er is geen standaardrecept voor nasi goreng. Maar houd je aan deze basisregels van Maureen Tan, auteur van de Bijbel van de Indonesische keuken, en je gebakken rijst kan niet mislukken. En heb je een restje rijst in de koelkast, dan ben je helemaal snel klaar. -
PREMIUM
Wilfred kijkt voor zijn werk in afvalemmers: 'Negen van de tien mensen reageren enthousiast’
Koffiedik, aardappelschillen en ja, ook de stinkende resten van je met knoflooksaus doordrenkte bezorgmaaltijd: Goud waard, willen afvalverwerkers van de daken schreeuwen. Toch belandt het in de grijze kliko. En dus in de verbrandingsoven. ,,Mensen denken: ‘vies’, maar ze moeten gaan denken: ‘compost.’”
-
Zo chill word je echt van drankjes met CBD erin (hoewel de een gevoeliger is dan de ander)
We geloven het niet zomaar: de zin en onzin van ons eten en drinken. Deze week onderzoekt Laura Obdeijn drankjes met CBD. -
Wat Eten We Vandaag: Kippenbout uit de oven met groene asperges en krieltjes
Deze kippenbout marineren we in olie met pikante kruiden en garen we zachtjes in de oven. Gegarandeerd dat je stukje vlees op die manier lekker mals blijft. De kippenbout combineren we met krieltjes en gebakken groenten. -
Rauwe groenten, kaneel, ananas: wat kun je écht beter laten staan als je zwanger bent?
Eten wordt een tikkeltje ingewikkelder als je zwanger bent. ,,Sommige vrouwen zijn zo bezorgd dat ze rauwe groenten negen maanden lang van hun bord bannen”, vertelt gynaecoloog Ronald Devlieger. Maar zijn die groenten dan echt zo slecht voor de baby? En hoe zit het met kaas, koffie, alcohol en voedingssupplementen? Devlieger zet alles op een rijtje.
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer