PREMIUM
Giphart: ik krijg per dag 17,6 gram te veel zout binnen
Koken & EtenPer dag 6 gram zout binnenkrijgen, dat is ideaal. Ronald Giphart zit daar ver boven. Zijn huisarts gaf hem daarom een kruidenwijzer, als alternatief voor de witte korrel.
Laten we teruggaan naar het Perm, naar het jaar 260.000.000 voor Christus. Nederland was de bodem van de Zechsteinzee, een enorm ondiep binnenwater van Schotland tot Polen. Als gevolg van tektonische processen verdampten delen van de zee, waardoor op sommige plekken zouten zich ophoopten.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Dit is waarom de prijzen van patat en chips omhoog zullen gaan
De prijs van patat en chips gaat omhoog. Aanhoudende droogte bedreigt de oogst van onder meer aardappelen en uien. Een kleinere oogst leidt tot minder inkomsten voor akkerbouwers en uiteindelijk hogere prijzen in de winkel, melden de akkerbouwers. ,,Je ziet nu al dat de markt reageert op de verwachte prijzen.’’ -
Koken & Eten
Is kaas echt ongezonder in gesmolten staat of is dat een fabel?
We geloven het niet zomaar: de zin en onzin van ons eten en drinken. Deze week: is kaas ongezonder in gesmolten versie? Laura Obdeijn zoekt het uit. -
Waarom jongeren als Vinicius (18) wel willen maar niet mogen werken: ‘Kan niks met mijn diploma’
Terwijl de krapte op de arbeidsmarkt toenam in de eerste helft van 2022, werden er verschillende oplossingen geopperd. Toch werd één groep mensen over het hoofd gezien: ongedocumenteerden. Ze wonen hier vaak al jaren, maar mogen niet werken. -
Wat Eten We Vandaag: Gemarineerde zalm met little gem en citroendressing
In dit recept grillen we zowel de zalm als little gem (een soort mini kropsla) op de barbecue. Beiden krijgen hierdoor een fijne grilsmaak. Samen met de frisse citroendressing en granaatappel krijgt het gerecht een zomerse twist. -
PREMIUMKoken & Eten
De ijstaart uit mijn moeders schriftje
Een gastronomisch wonderkind was Ronald Giphart niet. Dus kreeg hij een handgeschreven schriftje van zijn moeder mee, toen hij op kamers ging. Met een recept van ijstaart uit de oven.
-
Koken & Eten
Dit gebeurt in je lichaam als je 's avonds nog aan het snaaien slaat
We houden er allemaal van om zo nu en dan 's avonds laat een snack te nemen. Sommige mensen beweren dat het niet goed is om heel laat nog iets te eten, omdat je er sneller dik van zou worden. Klopt die bewering? Deskundigen geven het antwoord. -
PREMIUMKoken & Eten
‘Vervang de melk door bier of biest’
Als Ronald Giphart pannenkoeken bakt, klooit hij wat aan met bloem, eieren, melk en zout. Het kan ook anders. -
Wat is een normaal bedrag voor op je spaarrekening? ‘In veel gevallen is 10 procent te weinig’
Budgetteren, sparen en rondkomen: dagelijks hoort budgetcoach Carolien Vos van haar klanten hoe moeilijk dat is en waar mensen tegenaan lopen. Ze deelt deze zomer haar beste tips. Vandaag: een financiële buffer.