Volledig scherm
Phil Mickelson ontving een trofee omdat hij al een kwart eeuw meespeelt in de top 50 van beste golfers. Hij viel af tijdens een vastenkuur van zes dagen. © Getty Images

Golfer Mickelson 7 kilo kwijt na koffiedieet

Profgolfer Phil Mickelson heeft voorafgaand aan het British Open in tien dagen tijd een kleine 7 kilo aan lichaamsgewicht verloren. Zijn geheim: een koffiedieet. Dat vertelde de Amerikaan, vijfvoudig winnaar van een major, in een boodschap op Twitter.

Mickelson (49) liet weten dat hij een tijdje stil was geweest op sociale media uit onvrede over zichzelf en zijn spel. ,,De laatste tien dagen heb ik een soort harde 'reset' gemaakt. Er moest iets gebeuren. Ik heb geprobeerd wat veranderingen aan te brengen en ik heb bijna 7 kilo verloren in een dieet van zes dagen. Ik heb gevast met alleen water en een speciale koffiemix voor wellness.”

Mickelson werd deze week onderscheiden omdat hij al 25 jaar deel uitmaakt van de top 50 van de wereldranglijst. ,,Ik weet niet of ik nu beter ga spelen, maar ik heb er in ieder geval alles aan gedaan", zei hij. Donderdag begint de British Open.

Vasten hoeft niet schadelijk te zijn, meldt het Voedingscentrum op zijn website.  Mensen die aan intermittent fasting doen (waarbij je een gedeelte van de dag eet of op sommige dagen maar heel weinig binnenkrijg), moeten opletten dat zij voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen op de dagen waarop ze normaal eten. Sapkuren kan best een paar dagen, maar niet langer omdat je ook bij die vorm van vasten weinig van de noodzakelijke voedingsstoffen binnenkrijgt. 

De golfer weet niet of het afvallen hem helpt om bij het toernooi beter te spelen. ,,Maar ik doe er alles aan om mijn beste vorm terug te krijgen.”

Waarom is dik worden zo gemakkelijk? Dat zie je in onderstaande video: