Gourmet met de kinderen? Met deze gerechten maak je het extra feestelijk voor de kleintjes
Koken & EtenTijdens de decembermaand komt in veel gezinnen het gourmetstel uit de kast. En waarom zou je er er dan niet meteen iets extra feestelijks van maken? Deze vijf gerechten van Eatertainment voor de kinderen hebben de wow-factor.
Pannenkoekenspaghetti Pannenkoekjes bakken is een feest. Of je nou klein bent of al lang niet meer. Met deze pannenkoeken in de vorm van spaghetti verras je iedereen tijdens een avondje gourmetten. Knoeien mag. Lees hier hoe je ze maakt.
Kipspiesjes Een tropisch kipspiesje dat gegarandeerd scoort door de rode paprika en zoete ananas. De kip is dankzij de paprikapoeder lekker fruitig en een beetje zoet. Supermakkelijk om te maken, kijk maar.
Mini-pizzapuntjes Welk (groot) kind houdt nou niet van pizza? Tijdens een gourmetavond maak je iedereen blij met deze kleine pizzapuntjes van tortillawrap. Leg er zoete paprika’s, maïs en geraspte mozzarella op, en bak ze kort in een gourmetpannetje tot de kaas is gesmolten. Hier vind je de ingrediënten en de bereiding.
Mini-cheeseburgers Gourmetten is voor kinderen feest. Er staat veel lekkers op tafel, maar soms is het net teveel. Deze cheeseburgertjes zijn precies goed. Aantrekkelijk door stervorm én de kinderen houden genoeg ruimte over voor andere (kleine) hapjes. Zo maak je ze.
Spaanse aardappeltortilla Kinderen en gekookte aardappels geen match? Wel met deze lekkere taartjes met aardappel, ui en ei. Peterselie en cherrytomaten zorgen voor een extra frisse smaak. Zo maak je Spaanse tortilla.
Ouders kunnen er dol van worden: kinderen die knoeien met eten en het op de grond gooien. Ouders van Nu legt uit waarom spelen met eten juist goed is voor je kind.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Karameltaart
Karamel: wat kunnen we daar van genieten, zeker in een taart. Door de suikers is karamel niet altijd een gezonde optie. Ben jij op zoek naar een gezondere variant van dit zoete, gouden goedje? In dit recept voegen we geen geraffineerde suikers toe en maken we ‘karamel’ van dadels en amandelpasta. -
Wat Eten We Vandaag: Witlofovenschotel met ham en kaas
Witlof met ham, kaas en aardappelpuree is een geliefde combinatie. Voor de puree gebruiken we crème fraîche in plaats van boter, waardoor deze nog romiger wordt. -
De vier lekkerste manieren om zoete aardappelen te eten
Zoete aardappelen zijn minstens even veelzijdig als de gewone aardappel. Je kunt er frietjes van maken of puree. Of wat denk je van een bakplaatgerecht? Hieronder vind je vier heerlijke manieren om van zoete aardappelen te genieten. -
Beter Eten
Waarom het vreemd is om te stunten met varkenshaas: ‘Een varken heeft er maar twee’
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Natuurlijk willen slagers méér vlees verkopen, maar wel van minder dieren. Dat betekent: van kop tot staart. -
Dit zijn de goedkoopste auto's voor private lease
Met private lease kun je voor een vast bedrag in een gloednieuwe auto rijden. Nagenoeg alles is inbegrepen: of het nu wegenbelasting, de verzekering, onderhoud of pechhulp is, je hoeft er niet over na te denken. Dit zijn de goedkoopste modellen.
-
Met video
M&M’s stopt met bekende figuurtjes uit tv-reclames na rel in VS
Snoepmerk M&M’s zegt te stoppen met de geanimeerde chocoladefiguurtjes uit zijn reclames vanwege ophef die er in de Verenigde Staten is ontstaan over de karakters. Met name de rechtse nieuws- en opiniezender Fox News noemde het merk ‘woke’. -
-
-
interview
Paniek om een dringend mailtje van de baas: waarom ons brein soms worstelt met werk
Kenniswerk is zwaar voor onze mentale gezondheid, ziet Christianne Vink, psycholoog en auteur van Het grote hoe ik werk boek. Ze ontmoet in haar praktijk werkenden die worstelen met vermoeidheid en stress, en zich tegelijkertijd moeilijk kunnen concentreren. Wat kun je daaraan doen? -
PREMIUM
Meer uren per dag werken in minder dagen, kan het?
Meer tijd voor ons sociale leven, minder files en minder drukte bij de kinderopvang. Om de problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken, komt internist en hoogleraar Marcel Levi met een opmerkelijk voorstel: ga hetzelfde aantal uren werken in minder dagen.