PREMIUM
Grand Café Central bestaat al 105 jaar en heeft een dessert waar je ‘zó!’ tegen zegt
Gouden PollepelHet vermakelijke enthousiasme van het manneke naast ons werkt aanstekelijk. Een voordelig voorafje blijkt een troostrijk gerecht. Een door een serveerder bedachte dessertcocktail is een voltreffer.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Waarom Emmentaler geen beschermde kaas is en Edammer wel
-
PREMIUM
Geen vet eten om hartkwaal te voorkomen? Een hardnekkige fabel, zegt cardioloog
Wat veroorzaakt hartaandoeningen, en hoe houd je je hart gezond? Daar gaan meerdere adviezen en wijsheden over rond. Cardioloog Janneke Wittekoek vertelt wat er waar is van zes veelgehoorde stellingen over hartgezondheid. -
Wat Eten We Vandaag: Broccoliwafels met cherrytomaten en mozzarella
Broccoli: je houdt ervan of helemaal niet. Om toch wat groenten binnen te krijgen, hebben wij deze groente verwerkt in wafels. En geloof ons: het is verrukkelijk. Ook voor de moeilijkste eters onder ons is het lekker. Zo krijgen ze toch wat extra groenten binnen, terwijl ze genieten van broccoliwafels. -
Wat Eten We Vandaag: Flammkuchen met schelvis
Flammkuchen is het Duitse antwoord op de Italiaanse pizza. Het grote verschil is dat je pizzadeeg maakt met gist en flammkuchendeeg zónder gist. Ideaal, want dit betekent dat flammkuchendeeg niet urenlang hoeft te rijzen. Rol je zelfgemaakte deeg flinterdun uit, zodat het lekker krokant wordt wanneer je het bakt in de oven. -
PREMIUMWaarvan Akte
Met kneepjes passen we zijn testament aan, drie dagen later krijg ik bericht van zijn overlijden
Wat als een cliënt nog helder van geest is, maar niet kan praten? Deze notaris lost het op met kneepjes in de hand. Een kneepje is 'ja’, twee kneepjes ‘nee’. Elke week tekent journalist Johan Nebbeling waargebeurde voorvallen uit de notarispraktijk op in deze rubriek.
-
Wat Eten We Vandaag: Pittige makreelcouscous met sugar snaps
-
-
-
PREMIUM
Aspergekwekers maken overuren: 'Haal ze bij de boer, niet in de supermarkt’
HEEZE/SINT-OEDENRODE – Half maart hingen ze al aan de lijn bij aspergekweker Van Oeffelen in Heeze. Nu zijn de asperges dan echt weer volop verkrijgbaar. Ook bij de vele restaurants in de regio met een speciale aspergekaart, zoals de Rooise Boerderij. ,,Van de 56 eters kozen er 54 het witte-goudmenu.”Sint-Oedenrode, Heeze-Leende, Eindhoven -
PREMIUMTips
Juni voor veel gezinnen stressvolle maand: ‘Werk als team om de hectiek aan te kunnen’
De afsluiting van het schooljaar komt eraan, met (voor de basisschool) een avondvierdaagse, afscheidsmusical en barbecue met de klas. Structuurcoach Marleen Gondelach heeft tips om de hectiek van de maand juni te helpen bedwingen. ,,Zeg je ‘nee’ tegen anderen, dan zeg je ‘ja’ tegen jezelf en je kinderen.”