Groei dankzij corona: Domino's breidt flink uit in Nederland
De keten Domino’s Pizza is van plan in de eerste helft van dit jaar twintig nieuwe vestigingen in Nederland te openen om zo in te spelen op de groeiende vraag naar bezorgmaaltijden in coronatijd. Door de uitbreiding komt er werkgelegenheid voor circa vijfhonderd nieuwe werknemers bij het bedrijf.
Delen per e-mail
Op dit moment heeft de pizzaketen 309 vestigingen in Nederland. Er komen nieuwe locaties bij in steden waar Domino’s al aanwezig is, maar ook in kleinere plaatsen, zo meldt een woordvoerder. Volgens topman Misja Vroom van Domino’s Nederland is nu 80 procent van de orders die online worden gedaan voor bezorging. Hij verwacht dat ook na de coronacrisis het percentage aan bezorgingen hoog zal blijven.
Verder maakt Domino’s Nederland bekend dat vanaf dit jaar geen voertuigen meer worden aangeschaft voor de bezorging die rijden op brandstof. Op dit moment is 70 procent van de bezorging elektrisch. Vanaf 2025 moet 100 procent elektrisch worden bezorgd.
Succes in Europa
In het afgelopen halfjaar steeg de omzet van Domino’s Pizza in Europa met bijna 14 procent tot 435,7 miljoen euro, geholpen door meer bezorgbestellingen. Het bedrijfsresultaat klom met 18 procent tot meer dan 27 miljoen euro. Concrete cijfers over Nederland zijn niet bekend.
In België doet Domino's ook goede zaken, zo meldt persbureau Belga. De pizzaketen wil daar in de eerste helft van dit jaar 20 extra vestigingen openen: dertien in Vlaanderen en zeven in Wallonië.
Fastfoodketen McDonald’s heeft het afgelopen jaar in Nederland juist flink last gehad van de coronacrisis, zo maakte het bedrijf eind januari bekend. De omzet daalde met ruim 13 procent naar 841 miljoen euro. Een jaar eerder was de omzet nog 970 miljoen euro. Door de lockdowns en de sluiting van restaurants daalde het aantal bezoeken met een kwart.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Ramadan in coronatijd: moslima’s koken warme hap voor daklozen in een gesloten restaurant
Opnieuw kunnen Nederlandse moslims door corona de ramadan niet samen vieren. Maar tien vrouwen uit Amsterdam laten zich daardoor niet uit het veld slaan. -
PREMIUMKoken & eten
Horecaondernemer Danny houdt terras op 21 april dicht: ‘Dit is zelfmoord, zo’n soort tent ben ik niet’
Dat het kabinet vanaf 21 april de terrassen en winkels hoopt te kunnen openen, leidt tot een jubelstemming bij veel horecaondernemers. Toch zitten niet alle ondernemers te springen. Danny Snaaijer houdt zijn zaak bijvoorbeeld potdicht. -
Koken & eten
Dit is waarom je zuinig moet zijn met sojasaus
Sojasaus is een populaire Aziatische smaakmaker. Bij de sushi, door je wokgerecht, in de marinade van je vlees: de saus - gemaakt van gefermenteerde sojabonen - voegt aan veel gerechten extra veel smaak toe. Toch kun je er beter niet te scheutig mee zijn, waarschuwt het Voedingscentrum. -
Chef-koks maken bekende snacks na in nieuwe RTL-wedstrijd
Vanaf 27 april is het nieuwe programma Snackmasters op RTL 4 te zien. In de show, gepresenteerd door Martijn Krabbé en Miljuschka Witzenhausen, nemen acht chef-koks het tegen elkaar op om bekende snacks zoals Sultana’s en Hamka’s zo identiek mogelijk na te maken. -
Wat Eten We Vandaag: Zalm in paprikasaus met geroosterde groenten
In dit overheerlijke ovengerecht wordt zalm gecombineerd met een zelfgemaakte paprikasaus en geroosterde groenten. Een makkelijk en snel gerecht boordevol groenten.
-
PREMIUM
Jesse (25) wil dat de knop omgaat bij eten bestellen: ‘Horeca betaalt hoge kosten aan Thuisbezorgd’
In een tijd waarin veel horecaondernemers zijn aangewezen op bezorging lijkt Thuisbezorgd dé oplossing om maaltijden aan de man te brengen. Volgens Utrechter Jesse Enkelaar (25) is niets minder waar: ondernemers staan namelijk een flinke smak met geld af aan het platform. En dus kwam hij in actie. ,,Denk na over waar je bestelt.” -
Wat Eten We Vandaag: Spinaziecurry met witte kaas en flatbread
Wist je dat het in India heel normaal is om met je handen te eten? Met dit recept kun je haast niet anders! Dip het flatbread in de heerlijke spinaziecurry en geniet van deze lekkere maaltijd. -
Wetenschappelijk Bewezen
Cholesterolverlagend? Helpt tegen misselijkheid? Dit doet gember echt voor je lichaam
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering legt onderzoeker Guido Camps uit wat wetenschappelijk gezien de voordelen van gember zijn.