Grootste whiskyfles ter wereld verkocht voor 1,3 miljoen euro
's Werelds grootste whiskyfles is afgelopen woensdag tijdens een veiling onder de hamer gegaan voor 1,3 miljoen euro (1,1 miljoen Britse pond). Dit meldt het internationale veilinghuis Lyon and Turnbull.
Wie de fles heeft gekocht, is niet naar buiten gebracht. De fles is genaamd ‘The Intrepid’, wat ‘De onverschrokkene’ betekent. De fles haalde in september vorig jaar dankzij zijn grootte van 1.80 meter al het Guinness World Record als grootste whiskyfles ter wereld. De fles is gevuld met wel 311 liter Schotse whisky, wat gelijk staat aan ongeveer 444 normale flessen.
‘Na één idee, twee jaar hard werken en 32 jaar rijping, was ‘The Intrepid’ uiteindelijk 1,1 miljoen Britse pond waard tijdens de veiling', vertellen de makers.
Tekst gaat verder onder de foto.
‘Het was vanaf het begin al een avontuur.’ Op het label van de fles zijn elf ontdekkingsreizigers te zien, omdat de makers zich hebben laten inspireren door verkenningstochten. ‘Dit project is een ode aan de gedrevenheid en vastberadenheid van 's werelds meest baanbrekende individuen', aldus Lyon and Turnbull.
Volgens het in Schotland gevestigde veilinghuis heeft de single malt whisky een zoete smaak met tonen van appel en is het gerijpt in eikenhouten vaten.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Krokante asperges op zomerse salade
-
Wat Eten We Vandaag: Saoto soep
Deze soep vindt zijn oorsprong in Suriname en is sterk verwant met de Indonesische Soto Ajam. De soep is door Javaanse migranten die naar Suriname trokken meegenomen en aangepast naar de lokale beschikbare ingrediënten. Je kunt de bouillon serveren met alle ingrediënten erin, maar het leukste is om dit in losse bakjes op tafel te zetten. Zo kan iedereen zijn soep ‘aankleden’ naar eigen smaak. -
Wat Eten We Vandaag: Krokante Parmezaan aardappeltjes met chipolata worstjes
Toe aan een makkelijke AVG-maaltijd? Kies dat voor dit lekkere recept, waarbij de oven het meeste werk doet. De aardappeltjes worden lekker krokant vanbuiten, terwijl de binnenkant zacht blijft. Heerlijk in combinatie met de runderchipolata worstjes en broccoli. -
autotest
Zo gaat de Renault Espace met zijn tijd mee: van MPV naar SUV
De zesde generatie van de Renault Espace heeft weinig gemeen met de praktische busjes van de eerste vier generaties. De multifunctionele indeling uit het verleden is verdwenen en soepele zescilinders maakten plaats voor haperende hybrides. -
PREMIUMEnergierekening
Hans woont op 28 vierkante meter en heeft laag gasverbruik: ‘Merk wel dat alles duurder is’
Hans de Vries (40) uit Amsterdam woont in een studio en is op sommige vlakken afhankelijk van zijn VvE. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander.
-
PREMIUM
Filosoof over de kunst van het uitstellen: ‘Doe nooit een taak die morgen verdwenen kan zijn’
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Havermout bonbons
Deze havermout bonbons maak je met dadels en natuurlijk havermout. Maak ze af met verschillende soorten chocolade, pistachenootjes, fruit en kokos en jouw bonbons zijn klaar om van te genieten. Heerlijk voor bij de koffie of als afsluiting van een diner. -
Koken & Eten
Waarom whisky een beter rendement heeft dan goud en olie
Whisky rendeert op de wereldmarkt beter dan olie en goud. Ruben Wolvekamp (31) van het whiskymerk Vink wil best een graantje meepikken.