Hamburgerbezorger gaat door het lint en krijgt ontslag: ‘Dit gedrag is absurd’
Een hamburgerbezorger die door het lint is gegaan tegen een man, is per direct ontslagen door zijn werkgever Burgerme. Op beelden op de bekende videowebsite Dumpert is te zien hoe de tierende bezorger in het centrum van Nijmegen de man hardhandig vastpakt, hem duwt en hard tegen hem schreeuwt.
Delen per e-mail
Uiteindelijk werkt de man de agressieve bezorger tegen de grond, zo is te zien op de elf seconden durende video. Het incident speelt zich af op de Bisschop Hamerstraat, schuin tegenover de Febo.
,,Dit soort gedrag is absurd. We tolereren dat absoluut niet, van niemand die bij ons werkt. Daarom is hij ontslagen. We wisten al dat er een akkefietje was, maar zagen op de beelden pas hoe ernstig dat was”, zegt een woordvoerder van de Nijmeegse vestiging van de hamburgerketen.
Excuses
De video is afgelopen weekend op Dumpert verschenen en is al bijna 180.000 keer bekeken. Het incident speelt zich af op het zebrapad. Mogelijk is hier eerst een aanrijding geweest tussen de twee.
,,Ik zie jou! Ik zie jouw kind toch wel! Je moet me niet gek maken brother, je moet me niet gek maken!”, schreeuwt de Burgerme-bezorger tegen de man, terwijl hij hem hardhandig vastpakt. Verschillende omstanders zien het incident gebeuren.
Ik zie jou! Ik zie jouw kind toch wel! Je moet me niet gek maken brother
Het is niet duidelijk wat er precies aan vooraf is gegaan. Ook is niet bekend wat er gebeurt nadat de man de bezorger tegen de grond heeft gewerkt. Burgerme tast ook in het duister waarom de koerier zo boos reageert. ,,Maar wat er ook aan vooraf is gegaan, dit kan sowieso niet door de beugel. We weten wel dat de bezorger later zijn excuses heeft aangeboden. Ook heeft hij spijt dat hij zo heeft gehandeld.”
Professioneel
De woordvoerder benadrukt dat het bedrijf de hamburgerbezorger juist kent als ‘een rustige jongen’. ,,Dit hadden we écht niet achter hem gezocht. We zijn een professioneel bedrijf en werken juist met goede jongens. Nooit hadden we een teken dat hij zo zou kunnen reageren.”
Weet jij meer over deze zaak? Of ben/ken jij de bezorger of het slachtoffer? Neem dan contact op met verslaggever Mitchel Suijkerbuijk via m.suijkerbuijk@gelderlander.nl.
Bekijk hier de video's over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Last van Blue Monday? Emilie en Suzan beloven je lekkere gerechten die je kunnen oppeppen
Met hun eenvoudige recepten en activiteiten vliegen de tien dagen quarantaine om, verzekeren de Haagse Emilie Verhaar (23) en voormalig studiemaatje Suzan van Leeuwen (22). Net als die druilerige wintermaanden. Want een beetje optimisme kunnen we deze Blue Monday wel gebruiken. -
PREMIUM
Koken & eten Dit zijn de geheimen van succes HHB: 'De jury brandt de kandidaten niet tot de grond toe af’
Heel Holland Bakt trekt ook dit seizoen weer miljoenen kijkers. Wat is toch het geheim van het gezellige bakprogramma? Experts over de cijfers en de aantrekkingskracht. ,,Ze verkeren in tijdnood en zetten dan toch iets prachtigs neer. Dat is onderdeel van het succes.’’ -
Wat Eten We Vandaag: Ricotta-gnocchi met broccolipesto
Zelf gnocchi maken moeilijk? Wij helpen je graag! Met dit recept tover je een heerlijke maaltijd op tafel. De gnocchi wordt gecombineerd met broccolipesto en erwten; een echte smaakexplosie. -
Wat Eten We Vandaag: Tosti met pesto en gegrilde groente
Je kunt alle kanten op met tostibeleg. Wij kiezen dit keer voor een vegetarische variant, rijkelijk belegd met uiteraard kaas en daar voegen we groene pesto, rucola en gegrilde groente aan toe. -
Video Dit gebeurt er in je lichaam als je een maand de alcohol laat staan
Of je nu alcohol voorgoed in de ban doet of een maand, je lichaam ondervindt daarvan veel positieve gevolgen. In deze video van de Universiteit van Nederland leggen twee wetenschappers uit hoe je brein en je lijf profiteren.
-
Wat Eten We Vandaag: Gebakken scholfilet met pittige honing-citroensaus
Rijst, vis en groenten; een combinatie waar oneindig veel variaties op mogelijk zijn. Wij kiezen voor zilvervliesrijst met boontjes en scholfilet. Om het gerecht helemaal af te maken, voegen wij hier een heerlijke zelfgemaakte pittige honing-citroensaus aan toe. -
PREMIUM
FIT Challenge: dag 10
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. -
PREMIUM
Koken & eten Met dit slimme bord krijgen kinderen tussen 4 en 8 jaar makkelijker hun groente binnen
Een grote groenteproducent ontwikkelde een slim bord dat kinderen helpt meer broccoli, erwtjes en witlof te eten. In het bord zijn vijf trucjes verwerkt.