PREMIUM
Hamburgerjas: het begon als grap van drie vrienden, maar is nu serieus bedrijf
Koken&EtenDe Tilburgse binnenstad heeft zowat de hoogste hamburgerzaken-dichtheid van het land, maar er ontbrak één ding: een jas met daarin acht ‘vet afstotende en super isolerende’ zakken. Drie vrienden ontwierpen The Burger Jacket. Haute frituur.
Delen per e-mail
Ja, het was een grap en nee: dat is het allang niet meer. ,,Soms loopt een grap uit de hand.” Drie vrienden ontwierpen een hamburgerjas om burgers warm te houden, compleet met super isolerende en vet-afstotende ‘Burger Pockets’.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Cookies & cream trifle
Knapperige cookie kruimels vergezeld door romige, luchtige laagjes en een cookie crème. Klinkt goed, toch? Het leuke is dat de trifle geserveerd in glaasjes erg feestelijk en indrukwekkend eruit ziet, maar supersimpel is om te maken. Weinig werk, groots resultaat! Je moet deze romige trifle absoluut een keer hebben geprobeerd. -
Wat Eten We Vandaag: Groene parelcouscous met halloumi
Op zoek naar een lekker vegetarisch recept dat ook nog een supermakkelijk te bereiden is? Dan is dit gerecht een echte aanrader. De parelcouscous wordt op smaak gebracht met tuinerwten en groene pesto. De couscous wordt geserveerd met halloumi, een kaas die zich perfect leent voor bakken of grillen. -
Koken & eten Deelnemers Heel Holland Bakt worstelen met een broodje in de knoop: ‘Wat een hel’
In de derde aflevering van bakshow Heel Holland Bakt krijgen de bakkers het zwaar te verduren. Een brioche blijkt een ingewikkelde puzzel en hoe maak je taartjes die patisserie-waardig zijn? Een zenuwachtige bakker doet het onverwachts heel goed en een goede bakker valt door de mand. -
PREMIUM
Recensie Topklassiekers uit de keuken van restaurant Wiesen in Eindhoven
De Kleine Berg in het centrum van Eindhoven kent een groot, gevarieerd aanbod aan restaurants. Zonder meer een favoriet straatje voor elk smaakniveau. Aan het begin van de Kleine Berg maakt het bescheiden restaurant Wiesen al tien jaar naam. En dat is niet voor niets: beoordeling 8,2. -
PREMIUM
Koken & eten Niet meer diëten, maar ‘intuïtief eten’: zin in een koekje, dan néém je een koekje
Intuïtief eten is een stroming binnen de voedingsleer die veel overhoop gooit. Zo bestaat er geen goede of slechte voeding, mag je eigenlijk gewoon alles eten, zijn er geen vaste tijden, noch een minimum- of maximumaantal maaltijden.
-
Video Dit gebeurt er in je lichaam als je een maand de alcohol laat staan
Of je nu alcohol voorgoed in de ban doet of een maand, je lichaam ondervindt daarvan veel positieve gevolgen. In deze video van de Universiteit van Nederland leggen twee wetenschappers uit hoe je brein en je lijf profiteren. -
Video Healthy Sisters: Met dit recept maak je simpel gezonde kruidnoten
Healthy Sisters Najima en Rachida delen in elke video een lekker én gezond recept. In deze aflevering laten ze je zien hoe je heerlijke healthy pepernoten maakt. -
Koken & eten Per ongeluk manier ontdekt om chips minder vet te maken (maar voorlopig liggen ze niet in de winkel)
Een chipsmerk liet de Universiteit van Leuven onderzoeken welke eigenschappen van grondstoffen de kwaliteit van hun chips bepalen. Bij dit onderzoek kwamen bio-ingenieurs van de universiteit er bij toeval ook achter hoe ze het vetgehalte van chips kunnen verlagen.