Healthy Sisters: Zo maak je gezonde maaltijdsoep met zoete aardappel en linzen
Koken & EtenHealthy Sisters Najima en Rachida delen in elke video een heerlijk én gezond recept! In deze video laten ze je zien hoe je een gezonde maaltijdsoep met zoete aardappel en linzen maakt.
Delen per e-mail
Recept zoete aardappel linzensoep
Ingrediënten:
- 2 zoete aardappels
- 3 wortels
- 200 gram rode linzen
- 200 gram kikkererwten
- 1 eetlepels ras el hanout
- Bosje koriander
- Scheutje olijfolie
Bereidingswijze:
Bak de zoete aardappelen en wortels in een scheut olijfolie. Na ongeveer 5 minuten aanbakken voeg je de rode linzen en kort daarna 1 liter water toe. Laat het geheel samen koken voor ongeveer 15 minuten. Daarna mag de koriander erbij (mag je evt ook weglaten) als het geheel gaar is gaan we blenden. Na het blenden mogen de kikkererwten en kruiden bij. Dit laat je voor een paar minuten kort samen koken.
Volg ons nu ook op instagram: @healthysistersnl
Bon Apetit, smakelijk oftewel besaha!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Groot deel horeca staat niet achter wanhoopsactie op 17 januari
De actiebereidheid in horecaland is groot, maar lang niet alle horecaondernemers gaan mee in de wanhoopsactie om op zondag 17 januari de deuren open te gooien. -
PREMIUM
Inpakken en zalm eten
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. Hoe een tekort aan bubbeltjesplastic mevrouw Hamersma inspireert tot een zalmgerecht. -
Wat Eten We Vandaag: Couscous met gerookte kip en avocadosaus
Wij zijn dol op couscous, omdat je er eindeloos mee kan variëren. Bovendien zet je het binnen een handomdraai op tafel. Deze keer met gerookte kip en een romige avocadosaus. -
Wat Eten We Vandaag: Pompoen-plaattaart met chipolataworstjes
Een plaattaart is supersnel klaar en je kan er van alles op doen wat je lekker vindt. Een handig gerecht om je restjes in te verwerken! Wij kiezen deze keer voor pompoen en chipolataworstjes. Dit recept is niet alleen lekker als avondmaaltijd, maar ook heerlijk als borrelhapje. -
PREMIUM
Aantal horecazaken stijgt: 2670 nieuwe ondernemingen sinds eerste lockdown
Ondanks de coronacrisis stijgt het aantal horecaondernemingen. Sinds de eerste lockdown in maart zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. ,,Slechter dan nu kan het niet, dus dan kan het alleen maar beter gaan.”
-
Wetenschappelijk Bewezen Deze factoren bepalen of je iets lekker vindt of ergens van walgt
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering legt hoogleraar Kees de Graaf uit hoe het komt dat de een iets heel lekker vindt terwijl de ander ervan gruwt. -
Koken & eten De beste tips om de dikke ijslaag in je vriezer te verwijderen
Zit er een grote, dikke ijslaag tegen de wanden van je vriezer? Dan is het dringend tijd om hem te ontdooien! In de aanloop naar de feestdagen maak je zo meteen extra ruimte voor lekkers. Hieronder vind je een stappenplan én tips voor de beste vriezers van dit moment. -
Wat Eten We Vandaag: Gebakken scholfilet met pittige honing-citroensaus
Rijst, vis en groenten; een combinatie waar oneindig veel variaties op mogelijk zijn. Wij kiezen voor zilvervliesrijst met boontjes en scholfilet. Om het gerecht helemaal af te maken, voegen wij hier een heerlijke zelfgemaakte pittige honing-citroensaus aan toe.