Volledig scherm
Kleinere flessen wijn van Hema. © Hema

Hema komt met wijn voor paar glaasjes

Supermarktketen Plus begon er twee maanden al mee, en Hema volgt op de voet. Het warenhuis heeft voortaan ook kleinere flessen wijn in de schappen staan. 

Het gaat om acht wijnen die Hema verkoopt in flessen van 50 centiliter. Er zitten vier glazen in, volgens Hema ‘ideaal voor twee personen’. De trend is dat veel mensen liever minder drinken maar dan wel goede wijn. De wijnen zijn elk gemaakt van één druivenras. Bij wit is er chardonnay, sauvignon blanc, verdejo en pinot grigio. Bij de rode varianten: cabernet sauvignon, merlot, tempranillo en primitivo.

Het is een richting die meer bedrijven inslaan, beaamt foodtrendwatcher Esther Haanschoten. ,,Het speelt in op de trend van bewust genieten en de toename van eenpersoonshuishoudens.” Je ziet het bij wijn, maar ook elders in het drankenschap, zegt Haanschotten. ,,Neem gin en tonic. Bij Marks en Spencer in Londen zag ik pakketjes waarbij je in je eentje een mix kunt maken, met een flesje tonic en een miniflesje gin.”

Dit doet een maand zonder alcohol met je lichaam:

  1. In Offerman-fabriek wordt bijna 3 weken na listeriadrama nog geen plakje vlees gesneden

    In Offerman-fa­briek wordt bijna 3 weken na listeria­dra­ma nog geen plakje vlees gesneden

    De fabriek van vleeswarenbedrijf Offerman in Aalsmeer ligt bijna drie weken na de grote terugroepactie nog steeds stil. Offerman moest de locatie begin oktober sluiten nadat bleek dat vleeswaren die hier werden gesneden en verpakt, waren besmet met de listeriabacterie. Zeker twintig mensen werden ernstig ziek na het eten van besmet vlees, drie personen overleefden het niet en een vrouw kreeg een miskraam.