PREMIUM
Het leven is al ingewikkeld genoeg: zes tips voor een makkelijke én lekkere maaltijd
Samen eten is gezellig, maar hoe zet je snel iets goeds op tafel? De Australische tv-kok Donna Hay is er handig in, maar ziet dat de thuiskok nog wel wat tips kan gebruiken.
Delen per e-mail
Het leven is al ingewikkeld genoeg, vindt kookboekenschrijver Donna Hay. Daarom wil ze het leuk houden: niet te moeilijk koken én lekker eten! Dit zijn zes van haar tips in aanloop naar de (culinaire) feestdagen. Handig om ze nu alvast eigen te maken.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Koken & eten Bitter vinden we brrrrr... maar het is o zo gezond
In het kader van goede voornemens: kies eens wat vaker voor bitter. Voedingsmiddelen met deze smaak, zoals witlof en broccoli, zijn goed voor je gezondheid. Niet lekker? Je kunt ze makkelijk leren eten. -
Salmonella aangetroffen in spekreepjes van Lidl
Klanten van supermarktketen Lidl wordt verzocht om gerookte spekreepjes terug te brengen naar de winkel. Tijdens een kwaliteitscontrole van de Nederlandse Voedsel- en Waardeautoriteit (NVWA) is er salmonella in het product aangetroffen, wat voor kwetsbare groepen gevaarlijk is om te consumeren. -
Koken & eten We willen minder vlees eten: dat ziektes van dier op mens overspringen, hangt velen de keel uit
Zeven op de tien Nederlanders vindt dat we minder vlees moeten eten. Vooral het voorkomen van het overspringen van ziektes van dier op mens is een belangrijke reden waarom mensen zouden moeten minderen met de vleesconsumptie. -
Koken & eten De bakkende mannen gaan aan kop bij Heel Holland Bakt
In de vierde aflevering van Heel Holland Bakt - die werd bekeken door 3,1 miljoen kijkers - beoordeelden juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden de baksels van zeven overgebleven kandidaten. Ze maakten - gewoon in de tent - een rondje door Europa. Opvallend is dat vrouwen het tegen de mannen afleggen. -
Koken & eten ‘Te veel eieren eten verhoogt risico op diabetes fors’
Wie een of meer eieren per dag eet loopt meer risico op diabetes, stellen Australische wetenschappers. Het is volgens hen niet zo belangrijk of je het ei kookt, pocheert of dat je er een roerei van maakt, het risico wordt hoe dan ook zo'n 60 procent hoger.
-
Wat Eten We Vandaag: Wortelmuffins met roomkaasglazuur
Carrot cake, heb jij het al wel eens gegeten? In plaats van een cake gaan wij voor lekkere muffins. De wortelmuffins worden afgetopt met een glazuur van roomkaas voor een heerlijk frisse smaak. Supersimpel te maken en onwijs lekker! -
PREMIUM
Koken&Eten Hamburgerjas: het begon als grap van drie vrienden, maar is nu serieus bedrijf
De Tilburgse binnenstad heeft zowat de hoogste hamburgerzaken-dichtheid van het land, maar er ontbrak één ding: een jas met daarin acht ‘vet afstotende en super isolerende’ zakken. Drie vrienden ontwierpen The Burger Jacket. Haute frituur. -
PREMIUM
Achter de potten en pannen om het lekkerste gerecht van Mierlo te koken; ‘Braadpan! Garde! Oven 20 minuten op 220 graden!’
MIERLO - Maar liefst 138 mensen schuifelen zaterdagavond de keuken in om mee te doen aan Heel Mierlo Kookt. Ook verslaggeefster Vivianne van Bijsterveld en vriendin Femke koken mee uit een verrassingsbox. ‘Waarom doe ik dit?’