Volledig scherm

Hét recept voor vegetarische jus

24KitchenBen je vegetariër of wil je gewoon wat minder vlees eten, maar kun je die overheerlijke vette jus maar niet uit je hoofd krijgen? Geen zorgen! Wij hebben een vegetarische variant voor je.

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 rode uien
- Olijfolie
- Een half bosje tijm
- 125mlcrème fraîche
- 1 eetlepel grove mosterd

Bereiding:
Pel en halveer de uien. Snijd de uien in halve ringen.
- Verhit een scheut olijfolie in de pan en smoor de uien glazig.
- Rits en hak de tijm fijn en voeg deze toe aan de uien. 
- Roer de crème fraîche door het uienmengsel heen.
- Voeg vervolgens de mosterd toe.
- Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Let op: laat de jus niet koken, maar verwarm het op laag vuur.

En zie daar: een heerlijke vegetarische jus! Smullen maar.

Powered by 24Kitchen

Voor meer recepten: www.24kitchen.nl

  1. ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’
    Video

    ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’

    De passie spat er vanaf als je met Tess Posthumus praat over cocktails. Ze vertelt enthousiast over het vinden van de juiste mix tussen alcohol, kruiden en fruit. Of over welk glas en welke garnering je het beste kunt gebruiken. Laat het maar aan de Amsterdamse (30) over, ze is niet voor niets de beste vrouwelijke bartender ter wereld. De favoriete cocktailrecepten van Tess zijn verwerkt in haar nieuwe boek Masterclass: Cocktails.