Roman van Rooijen van Banketchocolaterie Hendricksen: ‘We moeten voortdurend testen wat de mensen willen, hoe hun smaak verandert.’
Volledig scherm
PREMIUM
Roman van Rooijen van Banketchocolaterie Hendricksen: ‘We moeten voortdurend testen wat de mensen willen, hoe hun smaak verandert.’ © Caspar Huurdeman

Hij is pas 20, maar Roman is nu al de allerbeste speculaasbakker: ‘Het recept? Dát verandert nooit’

Roman van Rooijen uit Baarn was vier jaar oud, toen hij tegen zijn vader zei: ik word later de baas van deze bakkerij. Nu, op 20-jarige leeftijd, is het Van Rooijen gelukt. En dat niet alleen: hij werd ook nog eens verkozen tot beste speculaasbakker van de wijde omtrek. ,,Nooit uitverkocht zijn, dat is nu een hele kunst.”

  1. Dit zet Nederland het liefst op tafel met kerst (en het is dit jaar minder vaak het gourmetstel)
    Koken & Eten

    Dit zet Nederland het liefst op tafel met kerst (en het is dit jaar minder vaak het gourmet­stel)

    Ondanks of juist dankzij de aanhoudende coronacrisis is Nederland nu al volop bezig met kerst, blijkt uit het zoekgedrag van mensen op de site en app van Albert Heijn. De fans van de feest-Allerhande kunnen hun lol op, want na de ingetogen feestdagen van vorig jaar pakken we dit jaar feestelijker uit, verwacht foodtrendwatcher Joyce Bierman, binnen Albert Heijn verantwoordelijk voor het magazine.