Hipsterzaakje van Estée in Arnhem is duurzaam maar ook slordig
over de tongEetwinkel Stroom van bekende kok Estée Strooker heeft nu al twee stekken in Arnhem. Wij gaan lunchen bij Stroom tegenover station Velperpoort.
Score: 6,6
Beoordeling: Voorgerecht: 7, Hoofdgerecht: 7,5, Nagerecht: 7, Bediening: 5, Ambiance: 6, Prijs/kwaliteit: 7
De rekening: (2 personen, 3 gangen)
Pompoensoep €5,70, Tom Yam-soep €5,70, Oude Amsterdammer €7, Purple Bowl €9,35, Chiapudding €4,10, Brownie €2,10, Thee 2x €6,20, Cappuccino 2x €5,40, Smoothie €3,50
Totaal€49,05
Eetwinkel Stroom, Sonsbeeksingel 160 Arnhem, eetwinkelstroom.nl
Het is maandag, misschien dat het daaraan ligt. Ik zit aan een wiebelige tafel, met vettige waxinelichtglaasjes met nog enkel een stompje kaars erin en her en der koffiekopjes van gasten die hier voor mij waren.
Het is koud en ik heb nog niemand van de bediening gezien, terwijl ik aan gerommel in de keuken wel hoor dat er iemand is. Kortom, als ik deze eerste vijf minuten een cijfer zou moeten geven voor gastvrijheid, was het niet bijster hoog.
Als ik om een koelkastenwand heen loop, ontdek ik het bord waarop staat dat ik aan de bar moet bestellen. Prima, maar maak dat dan ook goed duidelijk aan de andere kant van de zaak. Of besluit, als je merkt dat iemand het bord niet gezien heeft, toch even naar een tafel te lopen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
‘Ga niet met de hogedrukspuit over het terras met groene aanslag’
Last van algen op tegels, schutting en bloempotten in de tuin? Wacht even met de hogedrukspuit, zegt hovenier Bert Moelee van De Tuinexpert. Hij heeft een betere oplossing. -
PREMIUMEnergierekening
Robert: ‘Afgelopen jaar verbruikten we 21.000 kWh aan stroom en wekten we 18.900 kWh op’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Robert Schrijvers (53) uit Maria Hoop in Limburg. -
Wat Eten We Vandaag: Fish & Chips met bierbeslag en ravigottesaus
Voor de lekkerste fish & chips gebruik je bierbeslag om de witvis in te dompelen. Welke biersoort dat is kun je mee experimenteren: bokbier in de herfst of een witbier voor de warmere dagen. -
Wat Eten We Vandaag: Speculoos-ontbijttaartje
Begin de dag feestelijk met dit speculoos ontbijttaartje. Lekker en voedzaam dankzij de havermout. Het taartje is warm het lekkerst, maar je kunt ‘m ook eerder afbakken en een paar dagen in de koelkast bewaren. -
PREMIUMVoor jou geproefd
Dit zijn de lekkerste stroopwafels uit de supermarkt: bros van buiten, smeuïg van binnen
De stroopwafel is de populairste koek van Nederland. Niet alleen bij toeristen, ook wijzelf lusten hem graag bij de koffie of thee. Iedere supermarkt heeft zijn eigen merk in het schap. Welke is de lekkerste?
-
eigen tuin eerst
Plant nu een vlinderstruik in je tuin voor meer bijen en vlinders
Meer vlinders in je tuin? Met een paar vlinderstruiken heb je dat zo voor elkaar. Nu is de ideale tijd om ze te planten. Tuingoeroe Romke van de Kaa heeft een paar mooie exemplaren voor je uitgezocht. -
-
-
Receptenwedstrijd
Mr No Meat maakt derde vegan recept voor de strijd om het lekkerste gerecht: vegan roti
Het derde restaurant dat meedoet in de vegan receptenwedstrijd is Mr No Meat in Down Town Gourmet Market aan de Smalle Haven. Dit restaurant maakte nog niet zo lang geleden een 180-graden-switch van alleen maar vlees naar helemaal geen vlees meer. Kok Maurice de Joode kon niet meer slapen van de vegan recepten die door zijn hoofd spookten. Een ervan: vegan roti.Eindhoven -
PREMIUM
Eindhovense jongens winnen goud met hun limoncello: ‘En binnenkort een alcoholvrije variant’
EINDHOVEN - ,,Onze klanten en wijzelf wisten het natuurlijk al lang, maar het is leuk om het door een deskundige jury bevestigd te krijgen.” Harrie Vet en Nick van den Nieuwenhof wonnen goud in de IWSC (International Wine and Spirit Competition) met hun Limoncello Che Dona Luce.Eindhoven, Heeze, De Mortel