Horeca staat te springen om personeel: ‘Effect van de versoepelingen is enorm’
videoDe horeca schreeuwt om personeel. Het regent op het moment vacatures, zo blijkt uit een rondgang langs uitzender Randstad, Koninklijke Horeca Nederland en vacaturesite Indeed. Vooral medewerkers bediening, koks, personeel in de keuken en horecamanagers zijn gewild.
Het aantal vacatures ligt nu al boven de piek van 6000 van vorig jaar zomer, toen de horeca op volle toeren draaide, zo blijkt uit een analyse van Randstad Groep Nederland op basis van cijfers van Jobdigger, dat websites afstruint op zoek naar online vacatures.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Is opeten de oplossing voor de kreeftenplaag? 'Vissers gooiden tot wel 50 kilo per week terug'
De Amerikaanse rivierkreeft vormt een ware plaag in onze Nederlandse sloten. Maar als het aan twee ondernemers uit Moordrecht ligt, wordt deze kreeft een lekkernij op ons bord. Het jonge bedrijf maakt de schadelijke beestjes klaar voor consumptie. -
Kabinet: GGD-organisatie onder de loep
Net nu het in veel ziekenhuizen alarmfase één dreigt te worden, wil het kabinet toch overstappen op een lockdown-light. De RIVM-plaatjes bieden ruimte vanaf mei, maar in de Tweede Kamer klinkt kritiek. Het kabinet wil het Astra-vaccin niet alsnog aan zestigminners te geven. -
PREMIUMVijf vragen
Waarom sommige mensen grof geld over hebben voor een digitaal eigendomsbewijs
Wereldwijd schaffen steeds meer mensen NFT's aan. Dit zijn unieke, digitale eigendomsbewijzen, vaak aangeschaft met cryptomunten. En ze zijn al lang veel meer dan kunstwerken of kattenplaatjes. Waarom zou je ze kopen en wat zijn de risico's? Vijf vragen over NFT’s. -
Koken & Eten
Waarom je supermarkthummus moet laten staan en het beter zelf kunt maken
Het is morgen Internationale Hummus Dag. Hoogste tijd om de kikkererwtenspread onder de loep te nemen, want het is in de afgelopen tien jaar in rap tempo populair geworden. In iedere supermarkt zijn minstens vijf smaken te vinden. -
PREMIUMCorona
Terrassen in Spanje al langer open, hoe gaat het daar met de besmettingen?
Spanje kan niet zonder zijn terrassen. Overal in het land zijn ze nu geopend. Tot een opmerkelijke toename van besmettingen heeft dat niet of nauwelijks geleid.
-
Koken & Eten
Zo maak je pasta wél goed klaar: ‘Spoel gekookte pasta nooit af met koud water’
Niets zo erg als in de keuken eindigen met een platgekookte of nét niet gare pasta. Pasta koken lijkt gemakkelijk, maar toch pakt iedereen het anders aan. Want hoeveel water doe je nu eigenlijk bij de pasta en voeg je daar nog zout aan toe, of niet? En hoelang laat je die pasta pruttelen? -
PREMIUM
Is een video echt of een deepfake? Zo kun je het zien
De politie zette er deze week een in om de dader van een cold case-moord op te sporen: een deepfake-video. Daarmee kun je mensen van alles laten zeggen of laten doen. Maar dat brengt risico’s met zich mee. Hoe herken je zulke nepfilmpjes? -
Salderingsregeling zonnepanelen wordt pas vanaf 2025 afgebouwd
Huizenbezitters met zonnepanelen kunnen hun teveel aan opgewekte stroom langer tegen markttarieven terugleveren aan het net. Het kabinet wil de zogeheten salderingsregeling pas vanaf 2025 versoberen, waar dat eerder al vanaf 2023 het geval zou zijn.