Iedereen wil helpen bij oogsten van het ‘witte goud’
Er dreigt door het coronavirus een tekort aan arbeidsmigranten in de land- en tuinbouw. Om te voorkomen dat er te weinig ‘handjes’ zijn, stellen de telers zich flexibel op en zetten ze onder meer horecapersoneel in. ,,We worden overspoeld met sollicitaties.’’
Delen per e-mail
Normaal gesproken roert ze in pannen, nu bedient Ilona een sorteerapparaat voor asperges. De chef-kok van Hof van Huijbers in Mierlo haalt de witte asperges uit de oogstkratten en legt ze op de sorteerband. Het is even schakelen, maar ze is blij dat ze met haar horeca-achtergrond in ieder geval werk heeft. Een eindje verder staan haar collega’s van de sorteerploeg, vóór het coronatijdperk nog in dienst als onder meer barista en serveerster. Nu druk in de weer om het ‘witte goud’ te rangschikken op gewicht en soort.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Video Overgebleven frietjes? Zo maak je ze weer knapperig
In deze aflevering van Keukenheks zie je hoe je overgebleven frietjes opnieuw kunt verhitten, zonder dat ze slap worden. Bak de patat in hete olie, zo wordt het weer lekker krokant. Frietontbijt! -
Goeievraag.nl Met deze tip van de pro zet jij je lepel volgende keer ook rechtop in je erwtensoep
Erwtensoep wordt in de winter doorgaans zo dik gegeten dat het meer op pap lijkt dan op soep. Maar hoe zorg je er nu voor dat je erwtensoep een dikke structuur krijgt? Uit de zoekopdrachten op Goeievraag.nl blijkt dat veel mensen zich dat afvragen. Meervoudig wereldkampioen snert koken Ineke Hoeksema geeft antwoord. -
PREMIUM
Aantal horecazaken stijgt: 2670 nieuwe ondernemingen sinds eerste lockdown
Ondanks de coronacrisis stijgt het aantal horecaondernemingen. Sinds de eerste lockdown in maart zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. ,,Slechter dan nu kan het niet, dus dan kan het alleen maar beter gaan.” -
PREMIUM
Interview Deze kippenboerderij is benoemd tot Liegebeest: ‘We liegen niet’
Kippenfabrikant De Kloeke Kip vindt zichzelf heel duurzaam. Bio-industrie 3.0. Toch was daar ineens die twijfelachtige trofee: het Liegebeest van Wakker Dier. -
PREMIUM
FIT Challenge: dag 10
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten.
-
PREMIUM
Dry january De gevaren van alcohol: ‘De lever kan al beschadigen van een glas per week’
Tijdens Dry January blijft een groeiend aantal Nederlanders van de drank af. Dikke kans dat je daardoor zes maanden lang minder drinkt en dus minder ziekten aanwakkert, zegt de Britse arts David Nutt. -
Wat Eten We Vandaag: Groene parelcouscous met halloumi
Op zoek naar een lekker vegetarisch recept dat ook nog een supermakkelijk te bereiden is? Dan is dit gerecht een echte aanrader. De parelcouscous wordt op smaak gebracht met tuinerwten en groene pesto. De couscous wordt geserveerd met halloumi, een kaas die zich perfect leent voor bakken of grillen. -
Koken & eten Maaltijd steeds vaker uit een doos: zo houd je het toch nog gezond
Steeds meer mensen laten hun warme hap thuis bezorgen. Bakje open, eventueel uitstorten op een bord en aanvallen maar. Handig, maar hoe zorg je dat je ook nog een beetje gezond blijft eten (en geen kamerolifantje wordt)?