Imke houdt van dieren maar eet ze ook op en wil weten hoe dat werkt in ons brein
Hoe kan het dat ik zo veel van dieren houd en ze ook opeet? Het dilemma houdt Imke de Boer, hoogleraar dieren en duurzame voedselsystemen, al vanaf haar jeugd bezig. In het boek ‘Past het dier nog op ons bord?’ zoekt ze antwoord.
In haar tweede thuis, de manege, leert ze als kind boer Pascal kennen en daarmee ook zijn melkveehouderij. Imke de Boer voelt zich er als een vis in het water. Als zij een jaar of 15 is wil zij dierenarts worden. Maar ze wordt uitgeloot voor de studie. Het alternatief? Zoötechniek (nu dierwetenschappen) aan de universiteit van Wageningen. De student is er inmiddels professor geworden. De Boer (1966, Heerlen) doceert en doet onderzoek naar de rol van het dier in duurzame voedselsystemen. ,,Deze rol staat ter discussie. Passen dierlijke producten nog wel in een duurzaam dieet? Het is een complexe vraag die raakt aan één van de essenties van het menselijk bestaan: goed en lekker eten.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Traybake met tuinbonen, vegetarische kipstuckjes en mozzarella
Deze vegetarische traybake is ideaal voor doordeweeks. Met weinig ingrediënten zet je in een handomdraai een kleurrijke, voedzame maaltijd op tafel. -
Koken & Eten
Dit is waarom je bij je ijs in een hoorntje soms ook nog een koekje erbovenop krijgt
Een romig bolletje ijs op een hoorntje: een combinatie die je op een zomerse dag vaak ziet. Maar waarom krijgen we zo’n krokant hoorntje aangeboden: is het puur voor de smaak of heeft het echt een functie? En hoe zit het met het dunne koekje dat we bij ijs in een bekertje krijgen? Verschillende experts geven hun verklaring. -
Koken & Eten
Waarom een glas water in een restaurant of op een terras vaak niet gratis is
Een van de grootste ergernissen tijdens een gezellig etentje is wel dat glas water waar je plotseling toch voor blijkt te moeten betalen. Of het krijgen van een fles Spa blauw in plaats van kraanwater. Mag je als gast bepalen wat voor water je op tafel krijgt? En waarom wordt het in het ene restaurant in rekening gebracht en in het andere niet? -
PREMIUMJij bestelt, zij fietsen
Hebben flitsbezorgers nog toekomst na flitsende start? ‘Ze fietsen als blinden’
Flitsbezorgers maakten een vliegende start. De weerzin tegen deze ultrasnelle boodschappenbezorgdiensten als Getir, Gorillas, Zapp en Flink neemt toe, maar de bedrijven maken zich geen zorgen. ,,Dit is wat de klanten willen.” -
PREMIUMTIPS
Help! De planten hangen slap en zijn bijna dood: met deze eenvoudige tips kun je ze redden
Natuurlijk wil je de planten van de buren verzorgen. Maar nu ze bijna terug zijn, ziet hun urban jungle eruit als een savanne, hangen de ooit zo energieke kamerplanten er lusteloos bij en is het gras bij de buren allesbehalve groen. Help?! Hoe red je hun planten?
-
CAMPERS & CARAVANS
Hier moet je op letten als je kiest voor een camper of caravan
Camper, caravan, vouwwagen, tent: de keuze is reuze als je wilt kamperen. Maar hoe bepaal je welke manier van kamperen het beste bij jou past? En waar moet je allemaal op letten bij het aanschaffen van een camper of caravan? -
Vraag het ons
Deze groenten kunnen je darmen in de war brengen
Ons panel van deskundigen beantwoordt al je persoonlijke vragen. Over lijf en leden, hart en ziel. Ook een vraag? Mail naar zo@dpgmedia.nl. Deze keer beantwoordt onze expert voedingsdeskundige Karine Hoenderdos de vraag: kunnen groenten je darmen irriteren? -
PREMIUMKoken & Eten
Do’s-and-don'ts als je uit eten gaat: stapel lege borden vooral niet op en andere tips
De horeca kampt een schreeuwend tekort aan personeel, maar doen toch hun uiterste best om jouw uitje zo zorgeloos mogelijk te maken. Hoe kunnen gasten hun steentje bijdragen om het voor iedereen leuk te houden? Etiquette-expert Anne-Marie van Leggelo legt het uit.