In de kookboekenwinkel klinkt even niet het vertrouwde ‘Wat ruikt het hier lekker!’
Koken & etenMevrouw Hamersma doet niets liever dan koken, meneer Hamersma weet alles over wijn en houdt van schrijven. Deze week eten ze kalfsstroganoff. Met witte wijn uiteraard, want blank vlees houdt van wit.
Delen per e-mail
Opvallend hoeveel boeken er nu worden besteld over brood bakken en slowfood
Ook de kookboekwinkel van mevrouw Hamersma doet ‘vanwege de omstandigheden’ momenteel alleen nog aan take away & delivery. ,,Ik had nooit gedacht dat dit ook met kookboeken zou gebeuren’’, zei ze. ,,Zou ik mij ook kunnen aansluiten bij Uber Eats of Thuisbezorgd?’’ vroeg ze. Ze bekeek de groeiende stroom aan internetbestellingen die dagelijks de mailbox vulde nadat ze de winkel had dichtgedaan.
,,Bij mij hoeven ze in ieder geval niet bang te zijn dat het eten koud aankomt,’’ vervolgde ze, en ze legde het pakje op de stapel dat ze later zelf naar het postkantoor zou brengen. Wat er in de buurt besteld wordt, bezorgt ze vaak zelf even. ,,Dan heb ik een loopje nu het nog mag.’’ We moeten er erg aan wennen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
FIT Challenge: dag 7
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. -
Koken & eten Waarom je beter geen light frisdrank drinkt als je fit wilt worden
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. In deze video geeft ze antwoord op vragen van deelnemers aan haar challenge. -
Koken & eten Deelnemers Heel Holland Bakt worstelen met een broodje in de knoop: ‘Wat een hel’
In de derde aflevering van bakshow Heel Holland Bakt krijgen de bakkers het zwaar te verduren. Een brioche blijkt een ingewikkelde puzzel en hoe maak je taartjes die patisserie-waardig zijn? Een zenuwachtige bakker doet het onverwachts heel goed en een goede bakker valt door de mand. -
Koken & eten Koken met Blik: heerlijke soep met gegrilde paprika uit pot
In Koken met Blik maakt chefkok Danny Jansen makkelijke en smakelijke gerechten met in de hoofdrol dingen die houdbaar zijn, zoals eten uit blik, pot of diepvries. In de derde aflevering maakt hij een lekkere gegrilde paprikasoep. -
Wat Eten We Vandaag: Gebakken scholfilet met pittige honing-citroensaus
Rijst, vis en groenten; een combinatie waar oneindig veel variaties op mogelijk zijn. Wij kiezen voor zilvervliesrijst met boontjes en scholfilet. Om het gerecht helemaal af te maken, voegen wij hier een heerlijke zelfgemaakte pittige honing-citroensaus aan toe.
-
PREMIUM
Koken & eten Dit zijn de geheimen van succes HHB: 'De jury brandt de kandidaten niet tot de grond toe af’
Heel Holland Bakt trekt ook dit seizoen weer miljoenen kijkers. Wat is toch het geheim van het gezellige bakprogramma? Experts over de cijfers en de aantrekkingskracht. ,,Ze verkeren in tijdnood en zetten dan toch iets prachtigs neer. Dat is onderdeel van het succes.’’ -
PREMIUM
Aantal horecazaken stijgt: 2670 nieuwe ondernemingen sinds eerste lockdown
Ondanks de coronacrisis stijgt het aantal horecaondernemingen. Sinds de eerste lockdown in maart zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. ,,Slechter dan nu kan het niet, dus dan kan het alleen maar beter gaan.” -
Video Koken met Blik: deze couscoussalade met zalm maak je met ingrediënten uit je voorraadkast
In Koken met Blik maakt chef-kok Danny Jansen makkelijke en smakelijke gerechten met in de hoofdrol dingen die houdbaar zijn, zoals eten uit blik, pot of diepvries. In de vierde aflevering maakt hij een heerlijke couscoussalade met zalm, met de couscous die je in je voorraadkast hebt staan.