Piet Valstar, de chef-kok van Op Hodenpijl, in de moestuin bij zijn rabarberplanten.
Volledig scherm
PREMIUM
Piet Valstar, de chef-kok van Op Hodenpijl, in de moestuin bij zijn rabarberplanten. © Frank Jansen

In dit bijzondere vrijstaatje in het Haagse landschap eet je fijn biologisch eten en varken Juuntje krijgt de restjes

Koken & EtenOp landgoed Op Hodenpijl doen ze alles biologisch en met overtuiging. Met een eigen moestuin, kippen, koeien, het varken Juuntje voor alle leftovers en een chef-kok. Dat is fijn en lekker.

  1. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
    PREMIUM

    Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

    Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’