In dit restaurant aan de rand van de Biesbosch eten we vlees noch vis, en dat is een feest voor de zintuigen
Langs velden vol paarden en weiden met runderen rijden we over de dijk in Werkendam, richting de pont die ons voor de deur van Herberg de Kop van ’t Land zal afzetten. We varen over, er doemt een dijkwoning op in de verte.
Hier, naast de groene en waterrijke Biesbosch, op het eiland van Dordrecht, gaan we ons laten verrassen door chef Ewout Faase, die graag puur en organisch -zonder vis en vlees- kookt.
In de rubriek Over De Tong gaat culinair journalist Alicia van den Berg op zoek naar onontdekte gastronomische pareltjes in de regio. Ze proeft en beleeft de eet- en drinkbare Drechtsteden. Vandaag beproeft ze Herberg de Kop van ’t Land in Dordrecht.
www.kopvanhetland.nl - Zeedijk 32, Dordrecht
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Bloemkoolsteak met linzensalade
-
PREMIUMover de tong
Nora (29) laat mensen de magie van Marrakech proeven, maar dan middenin de polder
We rijden een haast filmisch decor in, zoals ik voor het laatst zag in een oude western. Welkom in de Giessenburgse Graanbuurt. In deze artistieke buurt staat De Tagine: op papier een winkel met Marokkaanse woonaccessoires, maar deze ‘Marrakech Experience’ is veel meer. -
Wat Eten We Vandaag: Wrap met sticky aubergine en sriracha mayonaise
Deze wraps met sticky aubergine zijn een leuke vervanger voor vlees. Je maakt de wraps af met sla, komkommer en een zelfgemaakte sriracha mayonaise. Makkelijk om te maken en binnen een half uur op tafel. -
PREMIUMKoken & eten
Wilco begon ooit een wijngaard met tien wijnstokken en levert nu 10.000 flessen wijn per jaar af
Pal naast de stad voelt het alsof we op het Franse platteland beland zijn. Gekrulde letters ‘Wijngaard Bilderhof’ sieren de poort: of het de ingang van een chique chateau in de Bordeaux betreft. Met een piepend geluid opent het hek... prompt bevinden we ons in een wijngaard! En tóch staan we toch echt op Dordtse grond. -
Wat Eten We Vandaag: Kapucijnerschotel met tuinbonen en quinoa
Een lekker vegetarisch, voedzaam gerecht? Wij hebben het voor je gevonden. De kapucijners spelen de hoofdrol in dit recept. Kapucijners zijn peulvruchten uit de erwtenfamilie en bevatten ontzettend veel voedingsvezels waardoor het een geschikte vervanger is voor vlees. In de zomerperiode kun je kapucijners ook vers verkrijgen, maar voor dit recept gebruiken we voorgekookte kapucijners. Wel zo makkelijk.
-
PREMIUMWaarvan Akte
Met kneepjes passen we zijn testament aan, drie dagen later krijg ik bericht van zijn overlijden
-
-
-
PREMIUMEnergierekening
Frank: ‘De elektrische auto verbruikt per maand net zoveel als ons huis in de wintermaanden’
Frank Deleij (44) uit Alphen aan den Rijn investeerde flink en ging van het gas af: ,,Het geeft soms bijna een soort schuldgevoel.’’ Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
PREMIUM
Huilen: teken van zwakte of genetisch bepaald? ‘Traankanaal zit lager bij mannen’
Huilen, janken, wenen, snikken en snotteren. Niks fijner dan ongecontroleerd de tranen laten stromen. Maar wat is nu de precieze functie van al die tranen? En waarom huilt de ene persoon al bij een tv-commercial en kan de ander geen traan laten op een begrafenis? Hoogleraar Ad Vingerhoets: ,,Het hormoon testosteron maakt het moeilijker om te huilen.’’