Rauwe melk kun je op steeds meer locaties in Nederland krijgen.
Volledig scherm
Rauwe melk kun je op steeds meer locaties in Nederland krijgen. © Shutterstock / Yanawut.S

Is het gevaarlijk om rauwe melk te drinken? Of juist heel gezond?

Koken & WetenIn de rubriek Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: is rauwe melk gezond of juist gevaarlijk?

1 reactie

  • Jeroen Lesterhuis

    1 maand geleden
    Op beide vragen in de kop wordt geen antwoord gegeven, beetje vreemd. Mijns inziens is koemelk eigenlijk alleen maar (goed) voor de kalveren van de koe. Wij als mens kunnen echt zonder. De slogan van vroeger "melk is goed voor elk" zit er echt behoorlijk goed in geramd door de commercie, maar is al lang achterhaald. Ja, het heft goede bestanddelen, maar hiervoor zijn genoeg andere etenswaren te verkrijgen.
  1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.