Authentieke pasta al ragù komt niet uit een potje maar maak je zelf, vinden Italiaanse chefs.
Volledig scherm
Authentieke pasta al ragù komt niet uit een potje maar maak je zelf, vinden Italiaanse chefs. © Shutterstock / Claudio Caridi

Italiaanse bolognesesaus uit een pot? Daar is meestal niets authentieks aan

Koken en EtenWie pasta bolognese wil maken, heeft in de Nederlandse supermarkten volop keus bij de kant-en-klare sauzen. Italianen halen hun neus op voor zo'n pot, maar gemakkelijk is het wel. De Consumentenbond hield achttien varianten tegen het licht.

1 reactie

  • Dennis Opbroek

    1 jaar geleden
    Ben het eens met de experts. Maak wel eens Bolognese saus zelf en die komt er gebruikelijk goed uit (het recept verdient nog wat finetuning ;)). De potjes variant haalt het er niet bij.
  1. Radioman én cocktailliefhebber Jurgen van den Berg deelt toptips: ‘Cocktail is schilderijtje van vloeistoffen’
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Radioman én cocktail­lief­heb­ber Jurgen van den Berg deelt toptips: ‘Cocktail is schilderij­tje van vloeistof­fen’

    Hij is absoluut géén pro in het maken van cocktails, benadrukt hij, maar slechts een ‘hobbyshaker’. Eentje die ijsblokjes gewoon met z’n hand pakt in plaats van met een ijsblokjestang, maar wél eigenaar is van een ‘jigger’ (een maatbekertje) en een cocktailbijbel. Drie cocktailrecepten voor de zomer van radiopresentator Jurgen van den Berg uit Utrecht.