Je valentijn verrassen? Maak indruk met een van deze vijf ontbijtjes
Koken & EtenValentijnsdag valt dit jaar op een maandag, dus misschien wil je komend weekend je geliefde alvast verrassen. Je vindt vast iets lekkers tussen deze vijf ontbijtrecepten van Eatertainment.
Croissant-traybake Misschien is dit wel de lekkerste van allemaal. Het is een recept om overgebleven croissants te verwerken, maar je kunt natuurlijk ook verse nemen. De traybake met fruit, mascarpone, slagroom en poedersuiker is de ultieme verwennerij.
Speculoos-ontbijttaartje Het beste van twee werelden, dit vullende ontbijt met havermout en speculoos. Dit ontbijttaartje is warm het lekkerst, maar je kunt ’m ook eerder afbakken en eventueel zelfs een paar dagen in de koelkast bewaren. Dan hoef je het taartje op de dag zelf alleen nog maar op een bord te schuiven.
Appeltaart-baked oats met stroopwafel Wie zegt dat je niet kan ontbijten met taart? Met deze baked oats geniet je van een gezondere versie van appeltaart. De ministroopwafels maken hem extra feestelijk. Hij moet even in de oven.
Yoghurtglaasjes met pindakaasgranola Zelf granola maken is een werkje van niks. Ditmaal voegen we pindakaas toe voor heerlijke pindakaasgranola. Serveer de granola met yoghurt, jam en pindakaas in leuke glazen voor een luxe ontbijt.
Citroen-maanzaad-pancakes Nog zo'n feestelijk ontbijt: pannenkoekjes. Deze variant met citroen en maanzaad is friszoet. Ook heerlijk als valentijnslunch. Zo maak je ze.
Meer tips en inspiratie voor in de keuken vind je in de video's hieronder:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Krokante Parmezaan aardappeltjes met chipolata worstjes
-
Wat Eten We Vandaag: Sambalboter
Ben jij een samballiefhebber? Dan is deze boter echt iets voor jou. Het voegt iets meer pit toe aan je broodje, tijdens de borrel of gebruik de boter bijvoorbeeld eens op gekookte sperzieboontjes. -
Wat Eten We Vandaag: Broccoliwafels met cherrytomaten en mozzarella
Broccoli: je houdt ervan of helemaal niet. Om toch wat groenten binnen te krijgen, hebben wij deze groente verwerkt in wafels. En geloof ons: het is verrukkelijk. Ook voor de moeilijkste eters onder ons is het lekker. Zo krijgen ze toch wat extra groenten binnen, terwijl ze genieten van broccoliwafels. -
PREMIUMDe erfenis
‘Wij dachten altijd dat oom Henk glazenwasser was, maar dat bleek niet zo te zijn’
Carla (59) en twee andere familieleden bleken de enige bloedverwanten en erfgenamen te zijn van oom Henk. Een erfenis kan je leven veranderen. In deze serie deelt elke week iemand zijn of haar verhaal. -
PREMIUMMet video's
Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.
-
Wat Eten We Vandaag: Paella met gegrilde groenten en olijven
-
-
-
6 tips
Ga schulden gelijk te lijf: ‘Oogkleppen ophouden en post niet openmaken is geen goed idee’
Voor het eerst sinds 2013 maken we ons méér zorgen over onze financiële situatie. Dat maakte het CBS vanochtend bekend. Met de hard stijgende prijzen voor het levensonderhoud kun je gemakkelijk in financiële nood raken. ,,Ongemerkt wordt alles duurder en opeens is het geld op.’’ Zes tips om schulden het hoofd te bieden. -
Wat Eten We Vandaag: Vegetarische empanadas met kastanjechampignons
Empanadas zijn pasteitjes uit de Argentijnse keuken die zowel met een hartige als zoete vulling worden gemaakt. Empanadas kun je gemakkelijk zelf maken met kant-en-klaar bladerdeeg. Over het algemeen worden ze gevuld met gehakt, maar wij gaan voor een vegetarische vulling en dat is net zo lekker.