Volledig scherm
The Colour Kitchen wordt druk bezocht. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Keuken mist kleur bij The Colour Kitchen in Eindhoven

RecensieEINDHOVEN - De filosofie van het Eindhovense The Colour Kitchen is bewonderenswaardig: geef mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt een kans. Maar besteed dan wel meer aandacht aan het eten. Beoordeling: 6,0.

De High Tech Campus ademt een sfeer van industriële ambacht. De slimste plek van Nederland, wordt weleens gezegd. Midden tussen alle indrukwekkende gebouwen ligt The Colour Kitchen Grand Café . Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen hier een nieuwe kans. Vooral jongelui worden er opgeleid. Na het behalen van een diploma worden ze op weg geholpen naar een nieuwe baan.

Het vriendelijk verlichte grand café bestaat grotendeels uit glas. Links zien we de in de keuken aan het werk. Binnen worden we verrast door de enorme drukte. Er blijkt een kerstborrel te zijn. We wurmen ons door de menigte naar de grote bar om onze reservering te kunnen melden. We krijgen een tafel in het gedeelte achterin. Langs de zijkanten staan rode leren banken; zwarte houten tafeltjes en lichte kunststof stoelen vullen het restaurantgedeelte. We zitten onder een verlaagd plafond en moeten daardoor even wennen aan het enorme lawaai van de harde muziek en de luid babbelende gasten. De trendy industriële inrichting met veel beton, glas en ijzer, helpt waarschijnlijk ook al niet voor een akoestiek voor een rustig etentje.

Volop bediening

De bediening komt de kaart brengen en een drankje opnemen. Er lijkt voldoende personeel rond te lopen, maar we moeten na enige tijd zelf de aandacht trekken om iets te kunnen bestellen.

Er staat een driegangenmenu op de kaart waarvan de gerechten ook los besteld kunnen worden.

We beginnen met een salade van pompoen, feta en verse kruiden uit eigen tuin voor mijn tafelgenoot. Ik kies wildpaté met zoetzure rode kool. Op tafel komt een blik gevuld met bestek, om de servetten moeten we vragen.

De salade wordt geserveerd op een dikke plank die is afgedekt met bedrukt vetvrij papier. Het is waarschijnlijk bedoeld om de plank te beschermen, maar het ziet er een beetje vreemd uit. De gemarineerde pompoen heeft een lekkere en frisse zoetzure bite. Er ligt voldoende feta bij. We krijgen allebei een gemengde salade bij het voorgerecht. De sla heeft gele randen en zit er geen dressing bij; voor deze hoop sla hebben we een andere plaats in gedachten. De verse kruiden uit eigen tuin zijn enkele verlepte takjes kervel. Verse kruiden uit eigen tuin, daar hebben we sowieso vraagtekens bij, midden in de winter. De twee plakjes paté op mijn bord komen van de groothandel en liggen op dezelfde verlepte droge salade. De beloofde rode kool ontbreekt. Wel ligt er een flinke klodder cranberry-achtige jam; het smaakt egaal en flauw.

Fruitvliegjes

Terwijl we op het hoofdgerecht wachten, proberen we onze extra gasten aan tafel te vangen, een paar fruitvliegjes. Mijn gast heeft Victoriabaars met winterse groenten, jus van salie en tarte tatin van witlof besteld. De baars is licht gepaneerd en goed gebakken. Enkele niet van kroontjes geschoonde spruiten moeten het bord kleur geven, samen met een half stronkje witlof, opnieuw een verlept takje kervel en wat grof gesneden salie. De saus wordt in een grote sauskom apart geserveerd. We proeven een lepeltje van de dunne naar niets smakende room en vragen ons af of de kok zelf weet wat hij heeft doorgegeven.

De tarte tatin die ik krijg voorgezet is te triest voor woorden. Donkerbruine, bijna zwart geblakerde witlof op een zompig stukje bladerdeeg. Niet alleen een trieste aanblik, maar ook nog smakeloos. Hierbij ook weer een half stronkje witlof, wél goed bereid en dezelfde spruiten als bij mijn gast op het bord liggen. In een frietzak krijgen we curlyfrieten die met cajunkruiden zijn bestrooid. Daarmee vullen we onze maag.

Troostrijk

Misschien worden we vrolijker van de desserts: het verrassingsdessert van de chef en Emmy's appeltaart met slagroom. Het verrassingsdessert blijkt een bol tartufo, waarschijnlijk van het IJsboerke, met als garnering een halve in schijfjes gesneden appel. Voor mij wordt Emmy's appeltaart neergezet. Die verrast wél! Een heerlijke zelfgemaakt taart: goed op temperatuur, boterzacht en smakelijk deeg, krokante rand. Goed gevuld met zoet zure appel en rozijnen. Een troostrijke afsluiting.

Op de tafels staan kaarten bedrukt met de tekst: 'Door hier te eten maak jij het verschil!' Bij de koffie deze zin overdenkend, komen we tot de conclusie dat de filosofie van The Colour Kitchen bewonderenswaardig is. Het zou verschil uit kunnen gaan maken als de keuken méér aandacht besteedt aan de gerechten. Aan de bediening ligt het niet: iedereen doet uitermate zijn best en is heel vriendelijk.

Beoordeling

- Voorgerecht 5,0
- Hoofdgerecht 5,0
- Nagerecht 7,0
- Bediening 7,0
- Ambiance 6,5
- Prijs/kwaliteit 5,5

De rekening

(2 personen, 3 gangen)

- 1x bier Imperator €3,60
- 1x fris €2,15
- 2x 3-gangenmenu €50,00
- 1x glas wijn wit €2,95
- 1x bier €2,35
- 1x muntthee €2,00
- 1x dubbele espresso €3,10
- Karaf water €0,00
- Totaal €66,15

De kaart

- The Colour Kitchen is een professioneel concept met een groot sociaal hart. Het biedt kansen aan mensen die minder geluk hebben op de arbeidsmarkt.
- Deze mensen worden opgeleid tot catering professionals.
- Bij The Colour Kitchen kan niet alleen worden geluncht en gedineerd, er is ook ruimte voor feesten en vergaderingen.
- De kleine kaart zit met een klem vast op een hardbord plankje en is bescheiden.
- De hoeveelheid snacks die kan worden besteld is juist weer royaal. 

Informatie

Colour Kitchen Eindhoven
High Tech Campus 1
The Strip
5656 AR Eindhoven
Website: thecolourkitchen.com

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 9 tot 20 uur.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement